Odp: [Eliop] Pierwsze Ślubne
zdjęcia z nieco cieplejszym balansem bieli niż łapanym na suknię lub koszulę młodego mogą wyglądać przyjemniej, a desaturacja powinna być zabiegiem celowym, a w kilku ostatnich kadrach aż prosi się o kolory, wyglądają jak by po prostu wyparowały...
kadry, technicznie i estetycznie lepsze z drugiego,
to nie obróbka kuleje, po prostu musisz się zastanowić co chciałbyś pokazać i w jaki sposób zrobić to najwłaściwiej i przystępniej dla odbiorcy; odwołuję się więc raczej do Twojego poczucia estetyki, niż umiejętności panowania nad PS lub LR o czym wspominałeś;
ps. zdjęcia z drugiego repo wyglądają raczej jak z hali produkcyjnej niż kościoła
Pierwszy zrobiłbym tak samo. O ile bym podołał.
Kolejny ślub... inny.
Nie jestem zwolennikiem takich technik (za stary już chyba), ale Twoje "cudaki" niczego.
Żeby nie za słodko to może kadry bym poprostował (3, 7). Nie chce mi się głową kręcić do oglądania.
Zapodawaj.
Dwa zupełnie różne reportaże.
Czekam na więcej zdjęć, żeby się mocniej wypowiedzieć. Na uwagę zasługuje zdjęcie numer 4 - pokusiłbym się może jedynie o większą symetrię.
4 sie podoba, ładnie czysto
Dziękuję za wypowiedzi :-)
Za chwilę wrzucam zdjęcia z pleneru, który całkowicie zaplanowali sobie młodzi.
Wszystkie miejsca wybrali oni, ja tylko jeździłem za nimi i pstrykałem, także może pojawić się zarzut, że nie trzyma się to kupy.
--- Kolejny post ---
PLENER zdjęcie 1
PLENER zdjęcie 2
PLENER zdjęcie 3
PLENER zdjęcie 4
PLENER zdjęcie 5
PLENER zdjęcie 6
PLENER zdjęcie 7
PLENER zdjęcie 8
PLENER zdjęcie 9
PLENER zdjęcie 10
PLENER zdjęcie 11