@Adlatus - wiem co nieco o obróbce RAWów, znam ich zalety, ale "na codzień" ich nie używam - wielkie i czasochłonne w wywoływaniu. Na pewno nie zmieściły by mi się na kartę. A w 99% efekt jest taki jak zamierzony.
Wersja do druku
@Adlatus - wiem co nieco o obróbce RAWów, znam ich zalety, ale "na codzień" ich nie używam - wielkie i czasochłonne w wywoływaniu. Na pewno nie zmieściły by mi się na kartę. A w 99% efekt jest taki jak zamierzony.
no ale skoro w JPG wynik jest w miarę ok czy nawet zadowalający to pomyśl co byś wyczarował z RAW a kupienie karty 16GB teraz to nie jest jakiś super wydatek...
po co się ograniczać :|
spoko zdjęcia i fajne samochodziki tylkos zkoda ze niema raw-ow ja bo troche bym pozmienial np te światla
Dosyć dobrze Ci to wyszło.
Moja rada. Pomyśl nad obróbką RAWów. Szczególnie jak robisz takie eventy. Już kilka suwaków na odpowiednim miejscu w ACR daje dużo.
P.S. Sprawdź, jeżeli możesz czy nie ustrzeliłeś czasem Civica Coupe EJ6 czerwony z bixenonem z przodu. Poszła w kwietniu do Poznania, sentyment pozostał :sad:
co to za autko na 10;>?
miałem okazje popstrykac troszke w niedziele na Spocie Hondy w Tarnowie
chętnie posłucham waszych opinii;)
Podoba mi się, chociaż miałeś milion razy lepsze warunki ;)
Tak, pomyślę nad obróbką RAWów, chociaż naprawdę żeby na 1/20s wyszło ostre zdjęcie w ruchu strzelałem seriami, 1/5 wychodziło, ISO już nie podniosę, na krótszych czasach ciemnica, a na DSa mnie nie stać :(
którym szkłem w końcu robiłes te z jazdy ? fajne na prawde, pomimo strasznych szumów (logiczne) to i tak ładne zdjęcia. bede musiał przećwiczyć ten sam patent we wro :)
generalnie to nic nadzwyczajnego ani specjalnego, szum strasznie daje po oczach no i usuwanie tablic rejestracyjnych jakby wszyscy w tych autach byli z zrządu albo poszukiwani przez policje... szkoda bo lubie autka