No masz... :mrgreen: tylko cena nie ta :twisted:
Pozdrówka!
Wersja do druku
A z ktorym zoomem mozna smialo isc na ptaszki ? upolowal bym sobie jakies myszolowa w locie - marzenie.
Ale jakas Czapla mi styknie nad brzegiem ;]
Oj widzę, że znowu chwiejny temat mnie minął. No i oczywiście znowu o tych eLach ;)
Gdybym miał do ptaków kupować to powyżej 200 niestety. USM zakresu nie nadrobi :(
To z jaka lufa na ptaki sie wybrac ?
@dziobolek
inna sprawa że na f4 w eli nie zawsze jest ostro :(
a do ptaków to i 300 może być mało (na cropie) zależy jak dobrze umiesz podejść, ale myszołów w locie to trzeba będzie chyba wycinać coś czuję :)
Myszolow-trudno go dorwac, na orla nie licze ;)
Ale najbardziej mi sie podoba opcja czapli nad brzegiem stawu, najlepsza godzina to jakas rano-5 albo cos takiego.
Tylko nie wiem jaki szklo do tego, a nie chce zostawiac duzo pieniedzy, bo ornitologiem nie jestem i nie bede wiec....
Tamron to praktycznie jedna przysłona -8, niżej mydli i wyżej mydli, a C70-200 jest użyteczny już od 4. Miałem parę Tamronów mega-zoomów, świetnie się sprawdzają w tropikach i latem, ale jesienią i wiosną, gdy brakuje światła to i stabilizacja nie pomaga...
Zapewne nie miał, ale za to dużo czytał na forum i dużo oglądał testów :-) Przeciez ogólnie wiadomo, że zdjęcia można robić tylko obiektywami canona, a ich jakość rośnie wprost proporcjonalnie do ceny :-)
Fotografie natomiast spokojnie wykonać można każdym innym obiektywem, pod warunkiem jednak że potrafi się ją zrobić.