60D będzie idealnym aparatem dopiero w momencie wypuszczenia 70D - na obecną chwilę stanowczo odradzam jego zakup. :]
Wersja do druku
60D będzie idealnym aparatem dopiero w momencie wypuszczenia 70D - na obecną chwilę stanowczo odradzam jego zakup. :]
Tak jest z wszystkim, poprzednie generacje telewizorów i pralek były lepsze od obecnych.
Dlatego mam 40D :-)
600d - 2700zl
60d - 3300zl
Chyba warto dac te 600zl wiecej i miec klase wyzej..
@Matti21 takich dylemtów tu jest wiele i ile osób tyle będzie opinii, naprawdę trudno jest komuś doradzać, zwróć tylko uwagę na to, że te aparaty poza oczywście wyglądem i ergonomią, są bardzo do siebie zbliżone możliwościami i bedą dawać bardzo, ale to bardzo zbliżone do siebie zdjęcia, a zaryzykuję nawet stwierdzenie, że takie same...
jakiś czas temu zastanaiwałem się jaki byłby mój następny aparat, pełną klatkę odrzuciłem z uwagi na cenę, a w 550d najbardziej brakuje mi bezprzewodowego sterowania lampami, z racji tego że mam grip jest już wygodnie...
doszedłem do wniosku, że 600 by mi w pełni wystarczyła bo do amatorskich zastosowań jest wystarczajaca, zresztą 550 też
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a grip z 550 pasuje do 600 :) i baterie zresztą też
No tak, ale za cenę 600D z grypą pewnie wyjdzie (albo prawie wyjdzie) 60D. ja do dodatkowego wyświetlacza się przyzwyczaiłem i nijak nie mogę sobie poradzić na 550D ;)
w 60d bardzo mnie przekonuje wyswietlacz na gorze ktory bylby mi baaaardzo pomocny, w w mojej 350d mam taki tylko mniejszy kolo wizjera a to rozwiazanie w 60d jest idealne dla mnie czego nie ma w 600d..
nie marudź - jak cię stać to bierz 60D /sam się właśnie przesiadłem z 400D/
Na 7D w zasadzie stać mnie było, na 5D mk II na raty też bym wydolił, ale po co? Nie zarabiam na fotkach a stare body jakoś mi już po 3 latkach nie starczało.