Gadałem z Wilgusem i on sie dziwi czemu mozesz minimalnie 1/250s :P hehe a to uządzonko znalazłem przeglądając dpreview.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Wersja do druku
Gadałem z Wilgusem i on sie dziwi czemu mozesz minimalnie 1/250s :P hehe a to uządzonko znalazłem przeglądając dpreview.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Sie nie ma pojecia to sie czlowiek dziwi :D
Czemu?
Bo po pierwsze taki jest X-sync w aparacie i zeby wyzwalacz pozwolil na 1/10000 to to nic nie da a tylko bedzie duuuzo kosztowalo. Bez przeniesienia pelnej automatyki nie dziala hss...
A po drugie fale radiowe sa wolne i te urzadzenia dzialaja robiac taka przydluga sekwencje czynnosci: "o, ktos mnie budzi > wstalem > trzeba blysnac > hej tam, wstawaj > blyskaj > ide spac dalej" :D A do tego dochodzi jeszcze czas na przeslanie komunikatow z jakims w miare kodowaniem tak aby blysnelo. Troche to wszystko zajmuje.
A Wilgus niech sproboje szybciej a potem sie pochwali i pogadamy wtedy.
kurna nie kumam tego kolesia. On napisał teraz znowu ze na eos3 i 20d ma 1/250s, na nikonie ma ile chce, a na Hasselblad'zie ma 1/500s.
Nie zdecydowany chłopak ;) ale wytrwały bo nadal stara sie odpowiadac na moje pytania ;) eeee pierdziele to! Kombinuje z kablem narazie. Wole wydac na to mniej i by wiecej mi zostało na ultrawide lensa takiego jak 10-22. Ehh przeraza mnie jego cena ;)
Ciesz sie ze nie focisz ptakow z daleka...
Dopiero by Cie przerazila cena obiektywow :mrgreen:
dlatego sie od drobiu staram trzymac jak najdalej :p ;)