Świetne zdjęcia! To z krukiem mogłoby mieć delikatnie szerszy kadr, ale i tak jest git. Bardzo mi się podobają zdjęcia gila, to piękny ptak :)
Wersja do druku
Świetne zdjęcia! To z krukiem mogłoby mieć delikatnie szerszy kadr, ale i tak jest git. Bardzo mi się podobają zdjęcia gila, to piękny ptak :)
Rewelacja jak dla mnie :) Jestem pod wrażeniem. Pozazdrościć także sprzętu :D 300, 400... marzenia. No ale z pewnością okupione ciężką pracą :)
Nie mam tych szkieł na raz ;) Po prostu zaczynałem od 300, aż doszedłem do wniosku, że kosztem stabilizacji wolę mieć te 100mm. A już zupełnie najpierw był zenit + jupiter 200mm, potem Olympus E-420 i Zuiko 40-150, potem do Olka jakaś sigma 135-400, aż w końcu uzbierałem na Canona i przy nim zostałem :)
Rozumiem :) z 400mm można już poszaleć, a chyba ten rodzaj fotografii fascynuje Cię najbardziej, zatem już nic poza znalezieniem czasu nie stoi na przeszkodzie :) czekam na kolejne fotki bo naprawdę jest na co popatrzeć, tym bardziej jak ktoś lubi dziką naturę :)
Jeszcze muszę napisać o tym zdjęciu z wróblem, bardzo mi się podoba, to taki pospolity ptaszek, a ty go tak uchwyciłeś na zdjęciu, że wygląda bardzo dostojnie i oryginalnie. Świetny kontrast pomiędzy nim a płotem :)
Dziękuję za komentarze. 400mm - niby dużo, ale przy ptakach - zwłaszcza tych najmniejszych i najbardziej płochliwych to 600mm + EX 2x nie jest często wystarczający. Ale brak mm trzeba nadrabiać znajomością ich zachowań i umiejętnościami kamuflującymi, a przede wszystkim cierpliwością, której mi brakuje najbardziej.
Zdjęcie wróbla uratował ten płot, który swoją prostotą, a zarazem "oryginalnością" nadaje zdjęciu miły wydźwięk.
Eeeee tam, sam w sobie wróbelek też jest ładny, jestem pod dużym wrażeniem tego zdjęcia, jak i reszty twoich. Chyba za dużo peanów tutaj wygłaszam, ale naprawdę zasługujesz :)
Witam po przerwie. Wreszcie na wakacjach znalazł się czas na zdjęcia. Do tego testy nowego szkła - 100/2.8 Macro. Ten obiektyw MA potencjał, staram się go wykorzystać. Oto efekty (na razie kilka, ale jak się spodobają to mam jeszcze kilkadziesiąt obrobionych).
26.Motyl o wschodzie słońca.
27.Coś - z nazwami mam problemy.
28. Mucha o poranku.
pozdrowienia