O nie wiedziałem. Powiedz jak??
Wersja do druku
O nie wiedziałem. Powiedz jak??
I tak nie masz się czym przejmować. Patrząc na raz: wytrzymałość migawki w ogóle, dwa wypuszczanie coraz szybciej nowych puszek to te 8k niewiele znaczy. Przypuszczam, że nie zbliżysz się do granicy możliwości jak już kupisz nowy.....
w rzeczywistości 5D1 faktycznie nie sprawdzisz, ZTCW jedynki (przynajmniej niektóre) zapisują stan licznika w plikach RAW, więc wystarczy zrobić zdjęcie i sprawdzić w pliku, a nowa piątka wg informacji na stronie EOSInfo:
"It will also show the shutter counter for the 5DMkII, but the camera must be power-cycled before the value is updated."
więc jak to jest, kolego zanussi? sprawdziłeś to i nie działa?
to napisz email do autora programu.
link:
http://astrojargon.net/EOSInfo.aspx
Nie mam informacji - kolego mxw - o nowej piątce, za krótko ją mam, mam za to informacje o starej piątce i 1 d mkIII i w tych obydwu ostatnich tylko serwis może to sprawdzić..... A ten program z Twojego linku to jaksą domowa produkcji chyba jest :)
No serwisowy Canona to on nie jest, ale właśnie takim sprawdzałem i wszystko się zgadza.
ech, no to skoro nie masz informacji to dlaczego się wypowiadasz i wprowadzasz ludzi w błąd?
ściągnij ten program i sprawdź po prostu.
Nie mam zamiaru nic sprawdzać. Po co? I tak wiem że po 3-4 latach (analogocznie do mojej starej piątki) będę miał ok 170 000 klapnięć :D
EOSinfo normalnie pokazuje ilość klapnięć na 5d2.
Nie wiedziałem. Dzięki!!! :D