ale ja się o to nie obrażam. sygnalizuję Ci że nie zawsze muszą*być oczy. ze 120 wybrałem 36. z 36 pokazałem te kilka.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Wersja do druku
ale ja się o to nie obrażam. sygnalizuję Ci że nie zawsze muszą*być oczy. ze 120 wybrałem 36. z 36 pokazałem te kilka.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Masz racje bebop. Zle napisalem. Napisze w Twoim tonie:
Zdjecia sa idealne. Kolorystyka dobrana bomba a radosc z nich bije na kilometr. Poza tym wielu ludzi nigdy w zyciu takich zdjec nie bedzie mialo, dlatego jest czego pozazdroscic. A co do mojej wiedzy, to jest ciensza niz myslales, stad baaaardzo przepraszam. Lece po album o fotografowaniu. :wink:
ps
nie mam dzieci, planuje w tym roku a na wykladach o rozwoju dziecka (Psychologia Spoleczna) zasnalem, ale dziekuje za przypomnienie. :p
Na początek małe wyjaśnienie :Cytat:
Zamieszczone przez bebop
IMHO - (In My Humble Opinion) - moim skromnym zdaniem !!!
A i owszem posiadam ( od 11 miesięcy ) i przyznaję długimi godzinami czekałem na TAKIE momenciki !! :)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Pozatym nie mam nic na własną obronę ... :(
Bepop, gdyby za każde słowo Twojego monologu przyznawano punkty, to Twoje zdjęcia byłyby idealne. A ponieważ szczęśliwie tak nie jest, to one są po prostu słabe.Cytat:
Zamieszczone przez bebop
I nie obrażaj się o fakty, bo to śmieszne.
bepop ja nie sadze bym sie kompromitowal tym co pisalem wyzej, to byla moja opinia na temat tych zdjec.. zdjecia dzieci stanowczo wole w kolorze bo mamy juz taka epoke a nie inna, ze kolor istnieje.
Male dziecko ma w sobie wiecej zycia w kolorze (w b&w takze lecz niestety w nie w Twoich w moim mniemaniu).
Mocno sie zdziwilem czytajac Twoj komentarz, mam o Tobie calkiem dobre zdanie i nie spodziewalem sie tego typu reakcji. Zdjecia maja prawo sie nie podobac jesli je wystawiasz pod krytke, a uwagi odnosnie poziomu fotografii forumowiczow vs Twoj poziom byly stanowczo nie na miejscu.
Wiele osob jak widac podzielilo moje zdanie i porpostu ten element Twojego dorobku fotograficznego nie jest najlepszy. Apeluje o wiecej dystansu do tego co robisz.
p.s. mialem dopisac "kolego po fachu" ale boje sie ze bys sie obrazil jak bym CIEBIE zestawil z tak marnym fotografem amatorem jak ja;)
dość ciekawa figura retoryczna Jurku. drobna uwaga może mało istotna: bebop, jeśliś już tak łaskaw w swej wspaniałości, że zaglądasz i swym okiem mentora cokolwiek oceniasz, nawet jeżeli to nie zdjęcia, to nadal bebop. nie jak Jan Kazimierz Wąsaty Dziadek. poza tym reszta zdania naprawdę ok. trzymam kciuki. następnym razem dasz radę sam, w jazzie suflerów nie ma! [bebop]Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Jurek naprawdę nie mam takiej potrzeby, i nadal chętnie posłucham rzeczowej krytyki na temat zdjęć a nie bełkotu. Nawet tak retorycznie miłego uszom jak Twój, choć z jazzem nie mającego nic wspólnego.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
[QUOTE=Pikczer]Kolorystyka dobrana bomba a radosc z nich bije na kilometr. QUOTE]
rozumiem, że właśnie przyszło pismo, że ze zdjęć ma być radość? ;-)
Moris gratuluję! córka czy syn? a wracając do zdjęcia i miny - de gustibus. ktoś powie, że skrzywione, ktoś że się uśmiecha, a jak było naprawdę to wiesz Ty i ono :-) no i czemu czarnobiałe :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Moris
nie ma takiej potrzeby.Cytat:
Zamieszczone przez Moris
widzisz, pełne zdanie i zupełnie inaczej to brzmi. może o to chodziło?Cytat:
Zamieszczone przez asterix
asterix, miesięczne dziecko jest jeszcze nieco poturbowane porodem. czerwonawe, gdzieniegdzie popękane naczynka. niestety większość czasu jest wystraszone - za dużo nowych rzeczy, trzeba przy nim ciągle być etc. to tak nie z mojego doświadczenia a z obserwacji już drugich znajomych (a w zasadzie czwartych, tyle że tych liczonych do dwóch mam bliżej i częściej)Cytat:
asterix jeżeli cokolwiek z tego oburzenia zamienisz na chęć fotografowania to jest ok. na żadnym forum nie spotkałem się z taką dysproporcją pomiędzy gadaniem o wirtualnym sprzęcie a żałosną ilością zdjęć. plus do tego każdy z nas jest specjalistą. w dziedzinie fotografii rzecz jasna. może jest to cały czas kwestia sposobu rozmowy o czymś. amatorzy wydający werdykty. tak jak photosig - czy protrafisz doradzić, czy Twój komentarz coś wnosi. to co piszesz oceniają też inni. ja oceniłem poziom wypowiedzi a nie ich relację do zdjęć.Cytat:
asterix, naprawdę nie. nie zrozumiałeś. to nie chodzi o te zdjęcia. to wszystko co zostało powiedziane to tylko opinie. jeden lubi Guns'n'Roses drugi Jana Garbarka. na pewnej płaszczyźnie to tylko gust. trzeba umieć wyłapywać różnice a nie chcieć żeby wspaniały saksofonista grał jak gitarzysta z tej pierwszej kapeli. bo ja tak uważam, że powinien zagrać. rozumiesz? krytyka to oczko wyżej. masz coś istotnego do powiedzenia i to coś wnosi. albo jesteś w stanie doradzić. lakonicznie urwany równoważnik zdania nie jest tym. powiedziałbym nawet że jest lekceważący, ale naprawdę nie jestem przewrażliwiony na punkcie swoich zdjęć.Cytat:
asterix nieszczęście w nieszczęściu to to,*że wszystkie osoby występujące w tym wątku to amatorzy. trafiają nam się*lepsze lub gorsze momenty cykania. natomiast niestety żaden z nas mentorem fotografii czy jej techniki nie był i nie będzie. jeszcze przynajmniej przez jakiś czas. to tylko forum canona. o sprzęcie. pozdrawiamCytat:
Dzięki ! Syn.Cytat:
Zamieszczone przez bebop
A specjalnie zrobiłem je na B&W aby pokazać że też można ;)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
(jednak oryginał jest w kolorze)
Pozdrawiam