Może na hasło "Canon-Board" będzie jakiś drobny upust :)
Wersja do druku
Może na hasło "Canon-Board" będzie jakiś drobny upust :)
Jest jeszcze SIGMA 18-50 f/2.8 EX DC MACRO - stałe światło ale bez stabilizacji, 3 lata gwarancji.
Ceny na Alledrogo około tysiaka oscylują, tylko opinii poszukaj...
Ale i tak najlepiej w Tamronka zainwestować.
Pozdrówka!
No kuszą te aukcje Cichego :D ,ale więcej kasy nie skołuje na pewno. Jak już wspominałem 1100zł to górna granica. Ja robie swoje - szukam dobrych ofert a Wy jak macie coś do powiedzenia to bardzo proszę o udzielanie się :)
Zwymienionych szkieł zdecydowanie polecam Tamrona. Używałem przez rok z 50D i dlatego polecam. Na aukcjach znajdziesz prawie nowe sztuki, jeszcze na gwarancji i praktycznie bez śladów użytkowania za ok. 1000zl wersja bez VC. Warto poszukać :)
Ja od kilku dni używam S17-70 MACRO OS HSM. Co prawda nówka kosztuje 1600 -1700 ale może da się używkę taniej "wyhaczyć". Podczepiona do 1000D działa super (nie potwierdzam problemów z AF). Jedyny kłopot z SIGMĄ to to że przed zakupem musisz podpiąć do Swojej puszki i pstryknąć parę fotek (najlepiej na arkuszu Focus Test) bo może pojawić się problem z ff/bf
Witam!
Ciągle poluję na tego Tamrona 17-50mm ,ciężko coś poniżej 900zł złapać. Oczywiście nie chce tu naginać wyznaczonej wczesniej granicy cenowej ,ale im tanszy tym szybciej mogę go kupić :) .W związu że oferty dzielą się na egzemplarze : od Cichego i nie od Cichego ,to mam takie pytanie. W tych od Cichego ,co jest lepsze ? Cichy kalibruje je aby były ostrzejsze ? Bardziej patrzeć na to czy jest to egzemplarz od Cichego ,czy np. ma lepszy stan ?
Może poszukaj czegoś na alledrogo w swojej okolicy. Umów się przetestuj. Na żywo łatwiej dogadać się co do ceny. Dużo osób mówi o mydle. Ale popatrz na to tak. Ile szkieł się sprzedaje a ile osób narzeka. Skarżą się ci co trafili na mydło.
Nie ma co wyolbrzymiać sprawy felernych egzemplarzy. Na optycznych nawet trafiały się do testów L ze skazami na szkle :P
FF/BF to pół biedy - da się wyregulować poprzez serwis lub mikroregulacją w puszce.
Natomiast mydlany egzemplarz to całkiem inna bajka -
można się długo i bezskutecznie "bujać" z serwisem.
Pozdrówka!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie do końca prawda...