wyprawa extra, tylko pozazdrościć, a czarnobyl to już masakra mega reportaż sam bym się tam wybrał, ciekawe ile taka wyprawa kosztuje ...
Wersja do druku
wyprawa extra, tylko pozazdrościć, a czarnobyl to już masakra mega reportaż sam bym się tam wybrał, ciekawe ile taka wyprawa kosztuje ...
Piękna kolekcja nietuzinkowych portretów. Egzotyka w najlepszym wydaniu. Osobiście wolałbym WB zbliżone bardziej do światła naturalnego (cieplejsze). Na zdjęciach wydaje się ono być zbyt zimne. Dodać po całości żółtego i w cieniach magenty, wtedy wychodzi piękny głęboki kolor skóry mieszkańców czarnego lądu. Piękne doświadczenie fotograficzne.
Zdjęcia interesujące. Zastosowana metoda dała według mnie wbrew pozorom niebanalny efekt - nasuwa mi się określenie - kolorowa fotografia czarno-biała.
Arku,
gratuluje świetnej wyprawy:) Zdjęcia są świetne, wyglądają oryginalnie a to czy się komuś podobają to już indywidualna sprawa tej osoby.
Podoba mi się też sposób współpracy z modelami:) Widać na załączonym filmie że to było ciekawe doświadczenie:)
Pozdrawiam:)
gdybyś świecił 'tradycyjnie' to byłoby genialnie
a tak jest hm. oryginalnie ale mi się nie podoba
masz świetne kadry, pomysł na zdjęcie itd. tylko to światło :/ wygląda jakby w afryce było ciemno i szaro cały czas
ja też bym świecił lecz troche inaczej, osobiście całkiem nie podoba mi się sposób oświetlenia, przy tym oświetlasz trawy, siano w bliskim tle i to też na nie.
Ciekawa przygoda!!! A co do komentarzy, każdy ma prawo do własnego zdania - ale czasem śmieszne są komentarze dot. techniki robienia zdjęć w takich warunkach osób robiących głównie "kanapowo - domowe" zdjęcia...
Pozdrawiam i życzę kolejnych ciekawych wypraw!
Mnie się podoba sesja. Lampy użyte OK, bez nich byłaby lipa. To nie ta szerokość geograficzna. Jeśli ktoś uważa, że da się z rawa wyciągnąć niebo, to albo nie był w okolicach równika i nie wie co pisze, albo ja nie umiem wyciągać i to ja nie wiem co piszę. Jeśli to drugie, to chętnie zobaczę portet czarnoskórego człowieka i wyciągnięte za nim afrykańskie niebo.
Całą seria rzeczywiście wygląda jak zrobiona w wielkim studiu fotograficznym. Tylko że mi osobiście ten sposób obróbki się bardzo podoba. Jest na pewno nie naturalnie itp. ale co z tego. Zdjęcia są piękne, poruszające, modele niespotykani, wizaż o ile o nim można wspomnieć super. W ogóle to się dziwię że tak pozowali :-)
Co niektórzy to na moje nie potrzebnie się czepiają.
Każdy ma swój styl obróbki który jednym pasuje a innym nie. Mi pasuje.
Gratuluję zdjęć.
popieram w całej rozciągłości Kito