Ja również należę do tych, którzy mają swoją sztukę z białego udełka. Używam go prawie trzy lata i sprawuje się znakomicie. Nigdy mnie nie zawiódł. W tym tandemie słaby punkt to ja.
Wersja do druku
Ja również należę do tych, którzy mają swoją sztukę z białego udełka. Używam go prawie trzy lata i sprawuje się znakomicie. Nigdy mnie nie zawiódł. W tym tandemie słaby punkt to ja.
Jakiś czas temu pytałem o to samo >
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=73081
i dostałem dokładnie takie same odpowiedzi, skłoniły mnie one do zakupu C24-105 (w białym pudełku), użytkuje go już jakiś czas i jest ok.
ja tez kupilem (uzywke) w bialym pudelku :)
i jest ok, ostrzy w punkt brak ff czy bf naprawde super sztuka.
Panowie Modowie
Proponuję zamknąć ten wątek lub połączyć z tym, który przytoczył OrzelPiotr, bo w ten sposób upowszechnia i rozprzestrzenia się "urban legend" na temat tego szkła...
sorry, ale stary ty masz już urojenia... to już jest śmieszne i tu nie ma nad czym deliberować. KIT to zestaw 5 d plus właśnie ten obiektyw. JAk się to rozdzieli i sprzeda osobno to nie ma już KITA!!! uspokój się, bo to jest śmieszne już.
ta... canonowi zależy na tym, aby kiepskie obiektywy łączyć z wypasionym 5D weź to chociaż na logike!!!
Ja również kupilem to szkło w bialym pudelku i sprawuje się bez zarzutu.
Moj 24-105L tez jest z bialego pudelka i jestem z niego zadowolony. Przed zakupem rowniez naczytalem sie opinii ze te egzemplarze sa gorsze, dlatego po zakupie sprawdzalem go chyba dokladniej niz jakikolwiek inny obiektyw - nie bylo sie do czego przyczepic ;)
Ja z kolei,naczytałem się(nie pamiętam gdzie),że właśnie egzemplarze "kitowe",są mniej awaryjne??Aby,rozwiać wątpliwości kolegi Italy,posiadam ten obiektyw z białego pudełka...i go sobie chwalę.
Dziekuje za kazda wypowiedz,urazonych za niechlujne pismiennictwo prosze o wybaczenie .Temat uwazam za zamkniety.wejscie na forum potraktowalem jako potrzebe wyjasnienia sobie pewnych obaw,ktore nabralem czytajac wlasnie takie fora.
pozdrawiam