Widoki ekstra, kadry też niezłe, tylko jakoś tak za niebiesko jak dla mnie. Może popraw trochę obróbkę - no chyba, że to zamierzone :( mnie sie kolorystyka średnio podoba :)
Wersja do druku
Widoki ekstra, kadry też niezłe, tylko jakoś tak za niebiesko jak dla mnie. Może popraw trochę obróbkę - no chyba, że to zamierzone :( mnie sie kolorystyka średnio podoba :)
Za kolegą, coś za niebiesko, a poza tym chyba też lekko przeostrzone.Pozdrawiam
wszystkie swietne
pozdrawiam
Witaj, pierwsze zdjecie ewidentnie odstaje od pozostalych, dobry wb , kadr, kolory, jest bdb, co do serii wakacjowych fot popracowalbym nad balansem bieli nieco, pozdrawiam
Hohenschwangau - Zamek Neuschwanstein
6.1
6.2
6.3
6.4
6.5
6.6
6.7
No więc jeśli chodzi o ostatnie to gratuluję wycieczki do ogólnie znanego miejsca, ale powiem że nie miałeś szczęścia co do warunków. Ujęcia na pewno lepsze niż rodzinno-pamiątkowe fotki, ale warunki świetlne i pogodowe niestety niefotogeniczne.
Początek bardzo ciekawy (pierwsze 3 zdjęcia). Seria włoska nie trafia do mnie kompletnie, powtórzę więc zdanie o zbyt niebieskich kolorach. Z tej włoskiej serii najlepsze są 5.6 i wspomniane już 5.12, z tymże to ostatnie sprawia wrażenie, jakby leciało trochę w lewo.
Seria ostatnia - zgadzam się z Elojem. Miejscówka jest bardzo dobra, lecz w taką pogodę nie warto nawet wyciągać aparatu. Na zdjęcia krajobrazu główny wpływ ma światło, które na zdjęciach od 6.1 do 6.5 działało mocno na Twoją niekorzyść. Pochwalić jednak można dwa ostatnie kadry. 6.6 prawdopodobnie dzięki obróbce nieba wygląda całkiem ciekawie (najlepsze z tej serii). 6.7 byłoby całkiem dobre, gdybyś np. zastosował mocną szarą połówkę. Tu jednak (w przeciwieństwie do 6.6) dała się też we znaki słaba przejrzystość powietrza. Wszystko, co powyżej domku jest delikatnie zamglone. Niemniej dzięki pierwszym zdjęciom w wątku tym dwóm z zamkiem będę zaglądał do galeryjki. Pozdrawiam!
Hej, bardzo podobają mi się Twoje krajobrazy i mam do Ciebie pytanie... jak zrobić takie zdjęcia?
Chodzi mi o poziom naświetlenia nieba i ziemi.
Używasz jakiś filtrów, że niebo nie jest prześwietlone?
pozdrawiam
Zdjęcia robiłem kompaktem - C G10 więc żadnych filtrów nie używałem.
Efekt = pliki RAW + obróbka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Verona
7.1.
7.2.
7.3.
7.4.
7.5.
7.6.
7.7.
7.8.
7.9.
7.10.
7.11.
7.12.
7.13.
7.14.
7.15.
wypowiem się co do całości... zdjęcia ciekawe. jeśli nazwałeś je pocztówkowymi fajnie byłoby połączyć 3 lub 4 zdjęcia tak jak na kartkach pocztówkowych. sądzę że efekt byłby lepszy. i gdybym miał kupić twoją pocztówkę wolałbym widzieć inne logo :) peace