Cytat:
Zamieszczone przez Silent Planet
Pokaz z cyfry to pogadamy :p
Wersja do druku
Cytat:
Pokaz z cyfry to pogadamy :p
Nie pokażę, bo nie mam cyfry.
Ale zwróć uwagę, że nigdzie canon nie napisał, że ten obiektyw dobrze współpracuje z cyfrą.
On jest projektowany do analoga i nawet w broszurkach informacyjnych jest to napisane.
A co wychodzi w cyfrze... przykro mi. Ale to przecież nie pierwsze i nie ostatnie szkło, które się kładzie podpięte do cyfry, prawda?
( dobrze wiemy, że to domena nawet tych najdroższych... )
Cytat:
No wlasnie... wiec czy uwazasz ze ten kto to szklo podepnie do cyfry to zla baletnica? :p
Masz rację.
Nie trafiłem z tym określeniem.
Jak więc określić gościa, który kupuje anty-cyfrowe szkło i potem marudzi, że mu obiektyw z cyfrą majaczy?
Cytat:
Nie wiem... w tym watku wybieramy ogolnie najlepsze szklo wsrod w miare tanich trzysetek, bez rozdzielenia na do cyfry/do analoga - autor watku nie okreslil sie do jakiego body chce takie szklo.
Dlatego biorac pod uwage te kryteria 90-300 jednak odpada.
Wszystkie odpadają - poza najlepszym.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
ja bym polecał Canona 100-300mm f/4.5-5.6 USM to jest bardzo dobry i solidny obiektyw
Witam, po dlugiej nieobecnosci Pociagne troche dalej temat...
Pytanie rzecz jasna:) :
Ktore czy jakie szkła to 'anty-cyfrowe'?
Ktore obiektywy canona sa 'cyfrowe' a ktore nie i na czym polega ta roznica?
Czy wszystkie obiektywy canona wspolpracuja i z cyfra i analogiem...
Osobiscie interesuje mnie obiektyw Canon EF 100-300mm f/4,5-5,6 USM w zastosowaniu do Eosa 300 i Canona 400D. Czy kupno tego obiektywu nie bedzie pomylka jesli chodzi o te aparaty ? i jakie obiektywy proponujecie do fotogr portret?
Z gory dzieki pozdrawiam:)
90-300 to po prostu tanie tele. Nie będę się upierał że jest do cyfry idealny, bo nie jest, ale bez przesady, spisuje się znacznie lepiej niż teoretycznie do niej dedykowany 55-200 (porównywalny cenowo). Ostrość na dłuższym końcu nie jest mocną stroną tego szkła, ale w zamian otrzymujemy ładny kontrast i kolory. Nie chce nikomu polecać tego szkła (jak i żadnego innego "taniego rozwiązania") ale po dokręceniu do cyfrowej puszki też da się nim zrobić dobre zdjęcie.