Czacha, to mam rozumieć, że jak przyjdę do Ciebie z uszkodzonym Kingstonem to wymienisz mi na nową sztukę? (zakładam, że Ci się spodobałem:))
Printable View
Czacha, to mam rozumieć, że jak przyjdę do Ciebie z uszkodzonym Kingstonem to wymienisz mi na nową sztukę? (zakładam, że Ci się spodobałem:))
hehe, niepotrzebnie dodawalem to "spodoba sie" ;)
taka umowe ma Kingston z FJ.. i zapewne nie tylko z FJ.. po prostu przy reklamacji produktow Kingstona objetych dozywotnia gwarancja, nie jest wymagany dowod zakupu.. wymiana kart na sprawne odbywa sie juz miedzy centralami firm..
.. oczywiscie w tym wypadku wszystko zalezy od dobrej woli sprzedawcy, gdyz nie ma on obowiazku przyjecia takiej karty
informacja pochodzi od Kingstona, nie z FJ ;)
Podobnie jak dożywotnia gwarancja :lol:Quote:
Originally Posted by Nicram
W naszym ustawodastwie nie ma definicji dożywotniej gwarancji. Na dobrą sprawę gwarant zawsze może odwołać sie do kodeksowej definicji i maksymalnych jej okresów.
Jakbym opowiadal glupoty, to bym napisal, ze jestes madry... a tak nie napisalem 8-)Quote:
Originally Posted by Angmar
Po drugie, tak - widzialem. Np. Piora wieczne Sheaffera. Od 2 czy trzech lat to zniesli, bo niestety jakosc ich wykonania tak spadla, ze reklamacji bylo za duzo. :cool:
Poza tym sa jeszcze inne rzeczy, takie jak torby Lowepro, zegarki, pamieci, czy chocby kable muzyczne firmy Planet Waves, ktore wlasnie trzymam w lapie.
koledzy jako że prawo nie daje takiej instytucji jak life time itp,
każdy producent / gwarant może inaczej określić te warunki..
Ja w mojej praktyce komputerowej spotkałem się jedynie z warunkiem o którym było wcześniej mówione : " dopóki towar lub odpowiednik jest produkowany " lub " Czas życia produktu " (co oznacz obecność na rynku)
Kolega właściciel słuchawek znamienitej firmy Koss pewnie myśli żę za 10 lat też mu wymienią lub naprawią - moim zdaniem jest w błędzie ...
Zgadza sie, ale nie zmienia to faktu, iz taka gwarancja istnieje. A to, czy to jest tylko chwyt marketingowy i jak wyglada w rzeczywistosci, to inna sprawa o czym wczesniej czacha napisal.
Jak mozesz dalej przeczytac idiotyzmy to pieprzy chyba kto inny.:evil:Quote:
A jak nie masz sie czego czepiac to czep sie Pan słupa Panie MĄDRY I BEZBŁĘDNY.:rolleyes:Quote:
Panowie, nie mozna ciut spokojniej?