beutydish softbox i parasol to trzy zupełnie różna rzeczy przeznaczone do innego typu oświetlenia.
Wersja do druku
beutydish softbox i parasol to trzy zupełnie różna rzeczy przeznaczone do innego typu oświetlenia.
tak tak ale ja nie o tym chcialem. Tylko o tym ze jak blisko trzeba by bylo dac 17cm dish z duzym krazkiem w srodku zeby uzyskac jakikolwiek efekt ktory nie przypominalby golej lampy? a cos przypominajacego gola lampe to hmmm wole kupic parasolke lub softa ;)
fakt teoretyzuje i moze jestem gleboko w d... ;) ale jakos nigdy nie widzialem zeby ktos sie na forum chwalil jak to pracuje.
ps. moze do macro by sie nadalo...?
Ktos wie w ogole gdzie mozna dostac BD 50-55cm z plastrem w komplecie? Szukam od dluzszego czasu i pustki w sklepach, albo ja slepy jestem albo 0 dostaw;/
www.quantuum.pl
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Widnieje na stronie, więc chyba jest.
Ja dziś odebrałem - z fotcom.pl, nie mieli teraz tylko snoota i wrót więc zamówiłem je na multifoto.pl.
witam, mam prośbę do właścicieli profesjonalnych beauty dish'ow. Czy ktoś z Was mógłby poświecić takim cackiem na ścianę i zrobić fotkę, jak światło się po niej rozłazi(bez dyfuzora). Konstruuję sobie taki bajer i nie wiem czy świeci dobrze czy też nie bardzo. Poniżej wstawiam efekt mojej pracy. Czy w profesjonalnych też występuje ta "obrączka" wokoło?
nie-nie ma tego "halo"
http://www.dcchavez.com/profoto/beau...ite_v_grid.jpg
dzięki, tak właśnie myślałem, ale już chyba wiem jak się go pozbyć. pozdro
Tak patrze na oferty i na to ile pracy trzeba wlozyc w robienie tego BD to czasami sie zastanawiam czy nie lepiej kupic. Chodzi mi oczywiscie o ten o mniejszej srednicy.
Tylko duzy...70cm ..zdecydowanie tylko taki. To czy srebrny czy biały ma pośrednie znaczenie.