Wszystkie zdjęcia są za ciemne. Skalibruj monitor, patrz na histogram. HDR w portrecie i sztucznego blura też nie używaj...
Wersja do druku
Wszystkie zdjęcia są za ciemne. Skalibruj monitor, patrz na histogram. HDR w portrecie i sztucznego blura też nie używaj...
Powiem jedno...ale ciemnica....
Moze i popsulem zdjecia hdr, picassa, ale dopiero zaczynam... Ciemnica bo taki nastroj mam ostatnio.... moze za lata swietlne przesiade sie z kompaktu na jasne lustro,... z dzis kilka , jedno poruszone ale mi te moje amatorskie czarne koszmarki sie podobaja, moze przy jasniejszym obiektywie kiedys mi odejdzie :
16
17
18 z deka ruszone
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie mam jak skalibrowac monitora bo to 12 calowy lcd w HP 2530p .... moim przenosnym komunikatorze, HDR to program ktory kupilem w wersji demo z jakas gazetą.... reszta to picassa,... mam nadzieje ze po lekturze artykolow na forum czegos sie naucze,....
Nie ma czegoś takiego jak jasne lustro. :-D Jasny obiektyw z ciemnymi zdjęciami nie ma nic wspólnego. Obiektyw może być ciemny, a zdjęcia poprawnie naświetlone i odwrotnie - jasne szkło, a zdjęcia niedoświetlone... ;-)
Poruszone do kosza, selektywny kolor (17) to raczej kicz, nie podoba mi się.
16. inna, ciekawa.
Jest na co popatrzeć.
a to nie jest przypadkiem zrobione na planu filmu Wojna Żeńsko Męska ?
Tak zrobione pod palacem kultury, byl jakis plan zdjeciowy ale jaki ???? w te lato :))), bylem jednym z gapiów... przez kilka minut....
Jeszcze troche koszmarkow z ulicy wiazów:
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
fajnie patrzysz..kiedyś będzie całkiem nieźle..Jeśli chcesz się bawić w obróbkę to próbuj doskonalić BW..w mojej opinii doskonale pasuje do klimatu.
To było 09 07 2010
Premiera w styczniu zapowiada się fajny film
Tu masz więcej na ten temat
27 przypomina mi pewną piosenkę 'Elektrycznych Gitar "Człowiek z liściem na głowie' :)
W kilku twoich zdjęciach rzuca mi się w oczy brak pomysłu. Ot takie pstryki na ulicy. Tu ktoś idzie <zdjęcie>, lecimy dalej. Tu jacyś ludzie idą sobie w holu <zdjęcie>. Nie ważne gdzie jest ostrość, no i dodatkowo ta odpychająca obróbka...
Oprócz tego są jednak zdjęcia dobrze wypatrzone.
Na + na pewno jest to, że sporo obserwujesz.