@bonk - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... sam nie wiem :D
Wersja do druku
@bonk - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ... sam nie wiem :D
... kobiete :mrgreen: ofkor_zCytat:
Zamieszczone przez Auwo
Witaj ! Sorry, że sobie trochę czasem pożartujemy:oops: , nie gniewaj się, ale mogłeś od razu tak zacząć. Piszesz, że masz problem z naświetleniem lampą. Jak pracuję z lampą to korekty wprowadzam raczej żadko. Jeżeli fotografuję z lampą w ten sposób, co piszesz to raczej stosuję dyfuzor nałożony na palnik lampy, niż mam odbijać światło od tej małej białej zasłonki lampy( ładnie to opisałeś :grin: ) Daje to o wiele lepszy rezultat. Fajniejsza jest wtedy plastyka zdjęcia. Odbijając światło od sufitu, rezultat jest czasami rozczarowujący. Często zdjęcie jest niedoświetlone ( prawdopodobnie tak się zdażyło w twoim przypadku, podeślij jakąś fotkę, to popatrzymy i spróbuję coś doradzić ) a to za niski sufit , a to za wysoki i światło rozprasza się za bardzo. A co do szumów - przy ISO 1250 zawsze już będzie troszeczkę szumić. Pozdrawiam - Oszołom :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez DarekSzu
Uzywam do 550EX nakładki stofen plastikowej :) Przy 580 EX jeszcze nie mam - musze nabyć.
No wlasnie chcem nabyc taka nakladke gosc z allegro wysyla ze stanow z przesylka na swoj koszt..I nakladka taka kosztuje 79 zl ..ktos moze od niego bral...swoja sprzedalem bo mialem od 550 i montowalem na plaster (lekka przesada) ale coz....
pozdr