Tytus, chyba po prostu masz gorszy model i tyle. IP 4200 w zasadzie ma takie parametry jak starsza IP 5000, a to dwie półki wyżej niż twoja IP 3000. Tutaj raczej upatrywałbym ewentalnej różnicy.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Wersja do druku
Tytus, chyba po prostu masz gorszy model i tyle. IP 4200 w zasadzie ma takie parametry jak starsza IP 5000, a to dwie półki wyżej niż twoja IP 3000. Tutaj raczej upatrywałbym ewentalnej różnicy.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
ale chyba nie w takiej rozdzielczości jak podpiąłeś ;)Cytat:
Zamieszczone przez Szymański Adam
się nie czepiaj ;)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
też mam ip3000 i nie narzekam :twisted:
wiadomo, bez rewelacji, ale na wydruki patrzeć można.
tylko fakt, dużo lepiej drukuje na papierze canona...
no i zamienniki tuszy są po 7,3 zł brutto za kolor :mrgreen:
qrcze, może przyślesz kilka paczek takiego papieru?? ;)Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
ja daję za niego (dokładnie ten)(PP-101) 25 zł za 20 szt :evil:
wiesz, na oryginalnym papierze to ja różnicy do Epsona nie widzę, wszystko jest malina, na gorszym papierze średnio daje sobie radę i do tego te kolory, no ale z kolorami to po pierwsze nie powienien mieć problemów a po drugie to nie jest raczej zalezne od jakości drukarki...czemu kurcze on te kolory przeinacza???Cytat:
Zamieszczone przez mxw
7,30 brutto??? GDZIE???
Ja płacę niecałe 9 PLN za kartridż; trochę drożej niż 7.30, ale za to z renomowanej firmy :grin: Ten "mój" sklep prowadzi też sprzedaż przez Allegro, więc mogę Ci zapodać jego stronę WWW. Powtarzam, że IMHO jakość jest superowa; mogę Ci to udowodnić wysyłając jakąś pierwszą lepszą odbitkę.Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
Jurku, no to podaj proszę. Kartridzę nie są identyczne, ale na chipa na pewo znajdzie sie sposób.
mówisz o atramencie do Pixmy 3000? to podaj proszę, bo ostatnio płaciłem za zamienniki 18 zł.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Nie wiem czy jest to wina atramentu czy papieru, na pewno kolory na ekranie nie odpowiadają tym na papierze, a Epson w tych samych warunkach daje dużo lepsze efekty...
Proszę, sprzedawca nazywa się GertosCytat:
Zamieszczone przez Tytus
Obrazek miałem w 360 dpi dla wymiarów16 x 24 cm - operator zmniejszał do wymiaru 10x15 cm. Ciekawi mnie czy ktoś z forumowiczów przejdzie się na warsztaty Canona by wybrać najlepszy model drukarki. Pisałem do marketingu Canona ws. innych drukarek, ale nowszych typów nie wystawią (Pixma 6600D) a sztandarowa ich Pixma 8500 to ponoć i9950 tyle, że A3 ale w moim teście była gorsza od 5200 a nawet 4200!!!. Tak pokazały wydruki na papierze Canona.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
- moze jakis link albo info?Cytat:
Zamieszczone przez Szymański Adam
Pozdr | Piotr