Nie trzeba było odwrotnie podłączać do zasilania :-)Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Pozdr
Wersja do druku
Nie trzeba było odwrotnie podłączać do zasilania :-)Cytat:
Pozdr
Takie zachaowanie kojaży mi się zawsze z " syndromem stydenta 3 roku medycyny "Cytat:
Zamieszczone przez stdanielo
Wie już dośc dużo jak rozpoznawać choroby , wie jakie są objawy itd. i co się okazuje :
jest chory na wszystko !!! począwszy od świnki , do raka piersi ( jeżeli ma piersi )
pozdrawiam
to moja jest bardzo dobra. Ma tyle kondensatorów blisko, że ledwo da się radiator założyć :> niektóre kondensatory trzeba delikatnie odginać :>Cytat:
Zamieszczone przez po_lak
Heh, tak to mi się tylko do dysku udało wtyczkę włożyć... bez prądu ofcourse:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Lutek
A kondziory to tak w tygodniowych odstępach mniej więcej - a lepsze to, niż strzelanie z kapsli:mrgreen: ;)
Ja miałem już "przyjemność" uświadczenia świstu kondziora 10.000uF koło ucha (wyrwało obudowę z płytki)..... a ile sprzątania było w domu.... (spagetti)Cytat:
Pozdr
smiejcie sie smiejcie... oni maja w tym ciutke prawdy... moze nie tyczy sie to az tak bardzo dSLR ow ale kompaktow tak.....Cytat:
Zamieszczone przez Tytus
jesli chodzi o dSLR y to kazdy z modeli ma wbudowany filtr IR przed matryca ktory nie zatrzymuje calosi swiatla podczerwonego... w przyp. dSLR lepiej sprawdzic obiektywy....
dla osob nudzacych sie oraz posiadajacych 50/1.8 oraz tamrona 28-75/2.8 male zadanko ustawcie aparat na statywie a w aparacie ustawcie czas na 15s a przeslone na 2.8 .... w pomieszczniu powinno byc zupelnie ciemno wezcie pilot np od telewizora i po otwarciu migawki swieccie pilotem az migawka sie zamknie.... zrobcie to dla obu obiektywow i porownajcie wyniki testu na ekranie monitora....
wplywu swiatla IR na zdjecia nie bede pisal... nie widze potrzeby... powiem tylko, ze lepsze obiektywy maja naniesione na soczewke filtry miedzy innymi IR a tanioszka.... nie ma IR`a
ale sie rozpisalem.... dobrej zabawy ;-)
hurra ! znowu testy ! :mrgreen:
nie mam tamrona z przyslona 2.8, buuuuu :-( i co ja biedny zrobie?Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Dajcie jakis test zastepczy, cokolwiek...
Ciekawe czy jak weźmiemy prawdziwego pilota i się będzie "migał" od zdjęć to też znaczy że mamy badziewny aparat bo będzie mu głupio że robimy mu zdjęcia aparatem amatorskim czy nie..:pCytat:
Zamieszczone przez Tytus
hmm... żeby test był wiarygodny, powinniśmy użyć takiego samego pilota, takich samych fabrycznie nowych nie używanych baterii, koniecznie z tej samej serii (wersja dual) i robić testy w tym samym pomieszczeniu o tej samej wilgotności, oczywiście osoba przeprowadzająca testy powinna być nago oraz powinny być wyrwane wszystkie kable ze ścian, prąd pewnie też daje promieniowanie w jakimś paśmie, o jezu jak pomyśle to chyba sprzedam aparat i kupie sobie sztalugi, płótna i farby, no ale to też pewnie pójdzie na śmieci jak wejdę na jakieś forum o malarstwie... właśnie moje życie straciło sens ;(