Ja pytałem o szybkości AF, a nie o walory optyczne :)
Wersja do druku
Ja pytałem o szybkości AF, a nie o walory optyczne :)
No ok, myślałem że o EV mowimy. Bo co to za różnica o ilejest jaśniejszy/ciemniejszy obiektyw skoro nie jest to przeliczalne. Ważniejsze jest EV.
16-35 jest szybszy, bo ma mniejszy zakres do przebiegnięcia i większą głębię/tolerancję.
24-70 to bardzo ciężkie szkło, a 5II nie ma siły go napędzać, więc są kłopoty z szybkością AF.
35L jest IMO ciut szybsze, ale przez to, że używa się go na mniejszych głębiach, jest wrażenie, że AF nie nadążył z trafieniem.
Dla mnie idealnym weselnym rozwiązaniem stało się ostatnio 1d4 z 16-35, jest naprawdę błyskawicznie. Szybciej mam chyba tylko z samyangiem 14mm :-D
[QUOTE=oskarkowy;819808]Jeśli to samo szkło szybciej działa w 1mk4 niż w 5mk2, to pewnie siła aparatu, czy jakkolwiek to nazwiesz ma znaczenie. [quote] Ja bym się nie upatrywał jakości działania w "sile aparatu". Przecież cały układ mechaniczny jest w obiektywie, body daje tylko napięcie. Jeśli już to jakość AF w 5D powoduje, że obiektyw dział szybciej.
Aż tak mi nie zależy.Cytat:
O resztę części teoretycznej pytaj Miclesa, na pewno coś Ci rzeknie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Oczywiście miało to wyglądac tak:
Ja bym się nie upatrywał jakości działania w "sile aparatu". Przecież cały układ mechaniczny jest w obiektywie, body daje tylko napięcie. Jeśli już to jakość AF w 1DsmkIV powoduje, że obiektyw działa szybciej.
Aż tak mi nie zależy.Cytat:
O resztę części teoretycznej pytaj Miclesa, na pewno coś Ci rzeknie.