Niestety ten pierwszy link nie otwiera się - przynajmniej u mnie.Cytat:
Zamieszczone przez look9
Wersja do druku
Niestety ten pierwszy link nie otwiera się - przynajmniej u mnie.Cytat:
Zamieszczone przez look9
też tak myślę... :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez look9
także KTO robi przesiadkę systemową ???
LOL , rzyć nie umierać :)Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
U mnie tez nie, bo Kolega cos z lokalnej sieci zalinkowal.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Canon 5D mial kosztowac 3300 euro, a jest wlasnie w Media Markt za 2700 euro. Tak samo bedzie pewnie z Nikonem D200. Skonczy sie za dwa miesiace na jakichs 1200-1300 euro.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
no jestem ciekaw jak to będzie, czyżby się szykowała powtórka z rozrywki jeśli chodzi o szumy ?Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
łeee, zdecydowanie za słabo. Jedynie bufor OK, przy tej rozdzielczości nieźle.Cytat:
* Continuous shooting: 3 frames per second (fps) at 12.4 megapixels for
up to 10 consecutive NEF (Nikon Electronic Format) images;
czyli 20D z obciętą rozdzielczością. Trochę to dziwne, bo wygląda, że celują w reporterkę :roll: czyli sami sobie robią konkurencję. Ciekaw jestem swoją drogą jak będzie realizowane to ograniczenie rozdzielczości..?Cytat:
5 fps for 18 NEF images at 6.8 megapixels
o to jest bardzo fajne, 9 czujników krzyżowych to już coś. Ciekawe, czy będzie mogło konkurować z rozwiązaniem Canona w 5D(dodatkowe ukryte 6 czujników) ?Cytat:
* High-speed, high-precision 11-area AF system with 9 cross-type AF
sensors
czyli standart. Trochę dziwne, że się ograniczyli w stosunku do D70. Ciekawe jak teraz to wyjaśnią Nikoniarze (wszak to był koronny argument w sporze 20D - D70) :rolleyes:Cytat:
* Top shutter speed of 1/8,000 second and flash sync speeds up to 1/250
bardzo fajne. Ciekawi mnie tylko jakiej rozdzielczości będzie ten ekran, bo poprzednio zwiększali wymiary ale nie rozdzielczość. Zastanawiam się też, jak taka wielkość LCD wpłynie na możliwość jego uszkodzenia.Cytat:
* Large 2.5-inch LCD monitor for easy access to settings and
information, as well as clear, flicker-free image preview
a ja nie chcę. Teraz mogę zmienić ustawienia bez odrywania oka od wizjera, a tak musiałbym to robić. Gdyby jeszcze były dwie pozycje do ustawienia, to nie ma problemu, ale tak to nie podoba mi się.Cytat:
Zamieszczone przez gietrzy
Sklejam dwa wątki na ten temat i przenoszę gdzie należy.
UWAGA !
Te specyfikacje podane na norweskich stronahc i skopiowane do tego wątku sa po prostu kopią D2X i chyba raczej nie sa aktualne.
d200 ma miec ponoc 10.2 mln piksli. Tak wiec spokojnie z tymi komentarzami do specufiokacji, bo jak sugeruja na dpreview ten aparat nie bedzie mial "fast cropa".
Poczekajmy pare dni.
Ja z niecierpliwoscia czekam na fotkli, bo to jedyny wyznacznik,. I to fotki jakiegos uzytkownika/testera, bo te firmowe to o kant d... mozna potluc.
Co do szkla - wiem, ze amatorzy uwielbiaja rozpietosc zooma na granicy 10-15 krotnosci dolnej ogniskowej, ale wierze coraz bardziej, ze nawet amatorzy doceniaja jakosc coraz bardziej. :)