Klin i raster mam ale do N* :-)
Dobre uzupełnienie do Samyanga 85mm ;-)
Wersja do druku
To z innej beczki - gdzie to cudo kupic w Polsce? :) Niestety na stronie producenta nie ma info o cenie ani gdzie mozna kupic.
Miałem 20D(ten sam wizjer jak w 30D) i mam 40D, i może mnie już pamięć myli ale jestem na 99% pewien, że różnica jest spora jeśli chodzi o wielkość matówki 20/30D vs 40/50D. Więc może tak być że D80 ma większy niż 20/30D ale 40/50 jest na pewno większy i na pewno ( porównywałem 2 tygodnie temu) D300 ma mały wizjer, mniejszy niż 40D. Powiem tak... się odkochałem w D300 ;-)
Ja planuje zmienić matówkę na jaśniejszą EF-S i okular powiększający - wtedy faktycznie może to coś da przy manualnych obiektywach. Wiem że są matówki z klinem i mikrorastrem do 40D ale prawdopodobnie będą zakłócać działanie środkowego punktu AF tak jak w 5D więc ten pomysł chyba na razie sobie odpuszczę.
byłbym czymś takim zainteresowany do 5D i niekoniecznie ze wzgledow na wielkosc ale na oddalenie muszli od aparatu, tak jak jest w 1D
Gdzie można kupić te produkty tenpy ?? Interesowałby mnie 1,22 dla okularników :)