Chyba za mało czerwonego w moim podpisie i za mała czcionka :P
Wersja do druku
Chyba za mało czerwonego w moim podpisie i za mała czcionka :P
Rekin chyba bawił się znowu gazem i dał sobie serią po oczach....
Wiesz, widzialem kiedys prace tych z dyplomem i zgodzisz sie chyba ze kija ma dwa konce..?
Z drugiej jednak strony jestem pelen podziwu dla niektorych ofert na "rynku warsztatow".
Dla przykladu oferta Sergiusza.
Za calym szacunkie dla jego osoby - nie znajduje tak na forum jak i na jego stronie niczego co nakloniloby mnie do wziecia udzialu w jego warsztatach - mam na mysli tu portfolio.
Caly czas jednak mysle czy czegos nie przeoczylem, jakiegos autorskiego watku, galeri, portfolia wyzej wymienionego.
Tym samy gro ludzi decyduje sie na warsztaty u niego i sobie chwali - cos w tym musi byc..
Wybacz Sergiusz ze tak tutaj - uwazam ze skoro kierujesz swoja oferte publicznie tutaj na forum to i chyba nic w tym zlego zeby o niej publicznie porozmawiac. Caly czas chcialbym sie przekonac do warsztatow u Ciebie.
Jakos jednak nie moge.
Nie ma w tym momencie znaczenia czy i iloma dyplomami podpierasz swoja wiarygodnosc - tak Ty jak i ktokolwiek inny organizujacy warsztaty.
Dla mnie osobiscie liczy sie doswiadczenie - czyli wlasnie portfolio i umiejetnosc/chec dzielenia sie wiedza.
No to mamy podobne odczucia, ale z tego co zrozumialem, wykladowcami sa inne osoby... bo jesli nie, to jakas kpina ;)
No dobra, ale wrocmy moze do tematu wątku, o warsztatach Sergiusza mozna pogadac w jego watku ;)
Osobiscie uwazam ze ladowanie zdjec z Warsztatow do portfolio komercyjnego to obciach.
Pomijam juz ze wszyscy "warsztatowicze" moga miec podobne zdjecia (modele i miejsce), lub okaze sie ze 6 osob robilo ten sam "slub".
Portfolio prywatne, blog - jasna sprawa, ale rowniez tylko wtedy kiedy jest o tym jasno napisane - ze zdjecie pochodzi z Warsztatow.
To chyba fajnie oddzielic warsztatowe o tych pozniejszych - juz wlasnych zdjec.
Pokazac swoj rozwoj i kolejne osiagniecia.
Pytanie tylko, czy laik ogladajace te zdjecia bedzie w stanie wykorzystac informacje o tym ze fotki sa z warsztatow.. w sumie dla osob nie zorientowanych to jeszcze bardziej podnosi atrakcyjnosci fotografa, w koncu uczestniczy w jakichs warsztatach! :D