17.
Wersja do druku
Nr 7 najlepsze dla mnie.
Te ostatnie też chciałes w takim klimacie ale juz znaczaco przesadzone z obróbką. Niestety z kiepsiego zdjęcia nawet piekną obróbką aż tak się nie podciagnie.
Zdjęcia astro wogóle do mnie nie trafiają i jak dla mnie to szkoda migawki :)
Pozostale całkiem ładne, na pewno trening czyni mistrza :)
dzięki:) astro to pierwsze moje próby - następne i następne może zaczną się podobać:)
z tymi ostatnimi ambonami... miałem je już tylko w jpg i chyba przegiąłem bawiąc się obróbką... 7 była w miarę dobrze naświetlona- a poza tym ze statywu...koniecznie muszę zainwestować w nowy-bardziej "kompaktowy" statyw, który miałbym zawsze przy sobie...ostrość ważna sprawa.
Mnie się podobają. Z prostymi fotkami astro tak niestety jest, że przeciętny odbiorca nie widzi w nich nic specjalnego. Trochę kropek, plamek i szum :-D
Dopiero fotki z teleskopu Hubble robią wrażenie kolorami i ilością szczegółu.:mrgreen:
W 18 i 19 (ambona) obróbka to nieporozumienie , wyglądają plastikowo.
16 za szeroko skadrowana
W 17 za dużo góry na której nic w zasadzie nie ma.
18 i 19 (niebo) słabe.
dzięki za odwiedziny i krytykę!
mam trochę RAWów z sierpniowych Bieszczad, kilka da się jeszcze pokazać(choć to były pierwsze dni z aparatem) - jutro będę miał więcej czasu, obrobię i pokażę:)
20.
w drodze na Caryńską
21.
na Wetlińskiej
20 i 21 ładne, tylko trochę brakuję mi dołu. Trawa brzydko ucięta, trochę obniżyć kadr i byłoby super, z kamieniami na 21 podobnie. Z pozostałej serii tak jak poprzednicy pisali 7 najlepsza. Burzowe też ciekawe. Pozdrawiam
kolejne z bieszczadzkiej szuflady:
22.
przy "kamieniu leskim"
23.
gdzieś tam na Wetlinie (miałem "nieco" zaparowany obiektyw)
24.
w tle Caryńska:)
25.
bieszczadzka flora ;)