Przeczytaj komentarze innych. I polecam Tobie abyś poczytał te bzdety. nie czepiam się napisałem, że kolory ładne...
Wersja do druku
Przeczytaj komentarze innych. I polecam Tobie abyś poczytał te bzdety. nie czepiam się napisałem, że kolory ładne...
Nie wiem czy to klasyczny landskejp.
Ale jak dla mnie - kompletnie początkującego żółtodzioba - jakoś to można do landskejpu podciągnąć.... :)
hmm...
No może jeszcze to:
No jeszcze jedno. Zupełnie się nie znam na fotografii, więc sam nie wiem czy to też krajobraz...
3. ladne foto osoby spacerujace w swietnym miejscu a droga prowadzi w sam raz na krajobraz miejski(niepotrzebne ziarno)
4. najlepsze nic dodac nic ujac (mgla gora drzewka rewelacja)
5. piekne kolory i kompozycja ok
pozdrawiam bede zagladal
Hej, ja specjalnie to ziarno dodawałem! Nawet specjalne filtry imitujące Ilforda kupiłem! (SilverEffex Pro) :)
Dzięki! Może coś się ruszy, bo na razie to tutaj gorzej niż na pustyni! ;)Cytat:
4. najlepsze nic dodac nic ujac (mgla gora drzewka rewelacja)
5. piekne kolory i kompozycja ok
pozdrawiam bede zagladal
na 3 wg mnie tez nie pasuje jakby to ziarno. rzadko kiedy w krajobrazie pasuje i chyba wolalbym zobaczyc 3 w kolorze, pomimo tego ze ta monochromatycznosc dodaje zapewne troche nostalgii i pewnego klimatu.
4 fajny "dynamiczny" kadr, od razu mi sie skojarzylo z powyginanymi od wiatru drzewami, ogolnie ladne.
5. zwykla trawa, nic specjalnego.
ad 3 - nie ma szans co do zmiany. Ziarno i b/w zostaje. To jest cała koncepcja.
ad 4 - dziękuję :)
ad 5 - no trawa. Podobnie jak "góry". Albo "rzeka". No zwykłe góry. Nic specjalnego. :) Staram się porozumieć z widzem. Przekazać mu to co ja widzę. Na przykład kształt. Albo kolory. Albo teksturę obiektu. Albo relację obiektu z tłem. Niektórzy widzą to co ja, niektórzy nie. Podobnie jak ja nie widzę tego co wielu widzi. Trudno przekazać coś co się samemu widzi. Chyba że to jest czymś oczywistym - na przykład jeziorem z łabędziami, z górą w tle i tęczą. :)
Eloi,
podobają mi się wszystkie. Podoba mi się Twoje "widzenie" rzeczy. Uzasadnienie - podpisałbym się pod Twoimi zdaniami. Nawet ta "trawa" jest Ok - zwłaszcza dobre światło, z dobrym tłem.
Pozdrawiam
Ta sama koncepcja i kompozycja, inna stodoła i inna góra.
Jak powiedziałem - jestem kompletnie początkujący, więc pytam o zdanie... :)
Poza tym nie mogę się zdecydować czy jednak nie b/w:
Chociaż ja chyba wolę kolor...
Eloi, kolor zdecydowanie ale troszkę rozjaśnij bo ja mma za ciemno na monitorze.
Kolor zdecydowanie lepiej :)