Mnie ciekawi to png - bo to format "raczej średnio interpretowany" przez przeglądarki. Z naciskiem na raczej i średnio.
Wersja do druku
Mnie ciekawi to png - bo to format "raczej średnio interpretowany" przez przeglądarki. Z naciskiem na raczej i średnio.
Po prostu pol roku to dla mnie ostatnio, a problem dotyczy i monitora i matrycy laptopa.
I nie tyle się mylę, co tak mi wychodzi z autopsji. Jak mogę pomacać czyjś komputer to problemy wszelkie rozwiąże, jak mam kogoś instruować via tel. czy też IM, to jeśli to nie jest coś, na co znam odpowiedź "od razu", to bywają problemy. W każdym razie wolę się do kogoś przejść i załatwić problem w 15 minut niż 2h dochodzić dlaczego zapomniał podłączyć kabelek sata, a twierdzi, ze dysk jest wykrywany.
W zasadzie używam prawie zawsze jpeg. PNG użyłem akurat tu, gdyż png w 100% odwzorowuje oryginał (takie małe zboczenie w wypadku używania czegoś do porównania). A, że obrazki są względnie małe, to w zasadzie bez różnicy.
Z png problem to ma chyba tylko IE < 7, przyciemnia kolory.
Mówisz? Ciekawe, że różnic nie widać w wypadku wszelkiej maści grafik. Sprawdzaliśmy webkit, FF, i różne wersje IE i wyszło, że poza IE < 7, wszystkie kłamią identycznie, bo można spokojnie mieszać png z jpeg i nie widać różnic. Choć na zdjęciach analizy nie robiliśmy,to fakt.
No dobrze, niech będzie. Wszelkie przyszłe zdjęcia na forum obiecuję podrzucać w jpg. ;)
A z ciekawości, z wyrzuconym z pliku profilem czy z?
Save for web / Zapis dla internetu ... z zaznaczoną konwersją do sRGB. Powinno być OK.
Ok, to dzięki za wszystkie uwagi.
( A jako, że przed chwilą polska-chińszyzna w postaci Quantuum PT-200 przyszła, to ja się idę pobawić. ;) )