Przecież w takiej sytuacji wybory już nie byłyby finansowane z podatków :roll:
Wersja do druku
Przecież w takiej sytuacji wybory już nie byłyby finansowane z podatków :roll:
Wybory nie moga byc platne dodatkowo skoro sa powszechnym obowiazkiem obywatela. To bylby kolejny podatek.
Wybory nie są obowiązkiem. A nawet, gdyby były, to właśnie mowie o tym, żeby to zmienić.
Tomek, co Ty pieprzysz :shock: Przecież wybory z natury są demokratyczne (znaczy uczciwe wybory), a Ty za swoim wodzem jesteś przeciwko demokracji, a więc i przeciwko wyborom. Po co więc w ogóle się wymądrzasz?Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Demokratyczne \neq wszyscy mogą głosować, vide Grecja, więc pieprzysz.
A wrogiem demokracji jest osobiście. Każdy system jednak ma lepsze wydanie i gorsze.
A jak nie masz nic do napisania na temat, to nie pisz.
Tomku, jeszcze jedna strona medalu. Mała frekwencja oznacza małe zainteresowanie polityką, a to oznacza małe zainteresowanie losami ojczyzny. A to oznacza małą odpowiedzialność.
Skoro wszyscy tak narzekają na nieodpowiedzialnych posłów, niech sami będą odpowiedzialni. Naprawdę - bojówkarze LPR, SLD pójdą do wyborów, bo im je wódz opłaci (jeśli będzie trzeba) w ramach kosztów kampanii.
Hmm, wydaje mi się, że największe budżety na kampanie to miały nie LPR i SLD, ale PO i PiS...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
przekręciłeś moją intencję, mam nadzieję, że niechcący.Cytat:
Napisałem, że jeśli wprowadzisz opłate za głosowanie, nic to nie pomoże, a wręcz przeciwnie. A to dlatego, że świadomych ludzi pójdzie głosować nawet mniej niż wczoraj. A dla zastępów zorganizowanych bojówek, aktywistów i "żelaznych elektoratów" nie będzie problemu, gdyz takim ludziom można bez problemu opłacić koszt udziału w głosowaniach. To swojego rodzaju armia wypełniająca rozkazy, trzeba tylko zapłacić żołd.
Takie zag4rożenie moze stworzyć każde ugrupowanie, niezależnie od budżetu. To zależy tylko od ludzi (akurat PO i PiS mnie w tym względzie nie niepokoją).
A jednak to Po i PiS wygraly wybory, nie SLD czy LPR, mimo że programy gospodarcze miały całkowicie zgodne.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
po pierwsze nie zgadzam sie do porównywania programu PO i SLDCytat:
po drugie,co to ma do tematu rzekomego poprawienia jakosci wyborów, poprzez wprowadzenie opłat za głosowanie :roll: