jesli to prawda ;) to ja jestem za ;)
pozdrawiam
Wersja do druku
jesli to prawda ;) to ja jestem za ;)
pozdrawiam
Zainstalowałem te zinio pod wine na pingwinie. Niby działa, ale też pojawił mi się błąd nie opisany na stronie.
Napisałem, pożaliłem się ... pracują nad wersją dla pingwina, to raz, dwa to kazali mi jakieś coś w rejestrach i w jakichś katalogach usuwać, klikać start, stop i może zadziała ponownie.
Zadziałało - wywaliły się Xy.
Teraz też kombinuję nad binarnym przetworzeniem tego do pdf (-:
Dla mniej wtajemnczonych: żeby zrobić PDF-a potrzebna jest wirtualna drukareczka do PDFów. Może być AdobePDF albo innej firmy np. Broadgun pdfMachine. Drukujemy sobie z Zinio na taką drukareczkę i wypluwa nam PDFa. Nawet jest to zgodne z prawem, bo ten PDF to przecież "wydruk" z drukarki... nigdzie nie jest napisane, że można drukować tylko na drukarce z papierem w środku 8) .
U mnie wypluwa tylko wyswietlone sasiadujace strony nawet jak zaznaczam print all. Ale w sumie mozna by posklejac w Acrobacie. Tylko czasu brak.Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
Acha - na X'ie jest od razu w menu print "save as PDF" :)
Trzeba każdą stronę osobno włączając wczesniej widok jednostronicowy. Polecam też wyłączyć wszystkie animacje, podkreślenia linków i inny badziew w ustawieniach. Po eksporcie 144 stron, 3 godziny później :mrgreen: sklejamy w Acrobacie lub jemu podobnym sofcie do PDFów.