Dokladnie tak zrobie... moze razem mamy wadliwe modele...Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Wersja do druku
Dokladnie tak zrobie... moze razem mamy wadliwe modele...Cytat:
Zamieszczone przez asterix
Dół jest bliżej szkła, gazeta stoi oparta o fotel, a dół jest płaszczyzną prostopadłą, a to jest 2.8 więc głębia maluśka. Nie chodzi o motyw, chciałem zrobić zdjęcie porównawcze tej samej gazety z takimi samymi ustawieniami.Cytat:
Zamieszczone przez pazurek
Panowie może nie nr produkcji decyduje o jakości tylko miejsce powstawania szkiełka?
500 tys to nie tak strasznie duzo... W zasadzie malenko...
Canon samego 300D sprzedal jakis milion w niecaly rok (mniej wiecej od wrzesnia 2k3 do czerwca 2k4) i produkcja szla na poziomie 100000 (slownie sto tysiecy sztuk) miesiecznie.
Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
A my się tu dziwiliśmy kiepskiej kontroli jakości.:?
Nie wiem nic o wadliwej serii, mam tylko informacje z pewnego (od "pewnosc") zrodla ze:
Cytat:
W tej chwili wszystkie nowe tamrony posiadaja numery seryjne zaczynajace sie na 5 xx xxx .
przyznam sie że to dosyc niepokojace ..tamron 28-75f2.8 ..trzeba szukac dobrej sztuki .... no niech tam ... canon 24-70 f2.8 to samo ... a to już szkiełko za kawałek kasy ...:-(
Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
fakt Kuchatek, ale przeciez Canona kazde dziecko na ulicy zna, a Tamron to jednak w swojej branzy - celowo uzyje eufemizmu - "manufaktura" musi sie wszak rozdrabniac ze swoimi modelami, na 3 wiodace marki, nie tlucze tyle modeli i sztuk co Canon itd, po prostu nie chcialo mi sie wierzyc ze mam szklo z samego poczatku serii, no ale coz, ludzi jest 10 miliardow wszak :)
Jak patrze na te fotki, to moja sigma jest ostra jak cholera przy f2.8 :)
Dobra.... teraz mam pytanko: Jak macie parametry w Canonach? Bo ja focilem te fotki jak mialem wszystko na zero... teraz podbilem ostrosc na maxa i wyszlo takie cos:
http://members.lycos.co.uk/blajo/IMG_1926.JPG
Wiec sadze jest ok :) Czy nadal wedlug Was mydlo?