ja mam z kolei czytnik typhoon 2.0 8 in 1 i tez mi chrzani zdjecia. W ten sam sposob jak ktos opisal parenascie pozycji wyzej.
pozdr.
Wersja do druku
ja mam z kolei czytnik typhoon 2.0 8 in 1 i tez mi chrzani zdjecia. W ten sam sposob jak ktos opisal parenascie pozycji wyzej.
pozdr.
Czytniki 6in 1 8 in 1 itp... ehh.
Przypomina sie pewne powiedzonko: "jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego" :roll:
glupoty piszesz.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ale tak jest w rzeczywistości.Cytat:
Zamieszczone przez absolut
Jak się cos kupuje to ma robic jedną konkretną rzecz, ale za to dobrze.
Czytniki też są raczej predefiniowane pod konkretne typy kart, resztę dodał producent "w ostatniej chwili" żeby uatrakcyjnic ofertę :wink: :mrgreen: :idea:
Nie zgodze sie z tym. Rozumujac tym tokiem moja nagrywarka dvd powinna nagrywac tylko dvd a cd juz nie, bo to swiadczyloby o tym, ze jest tandetna. Photoshop powinien odczytywac tylko jeden format zdjec - oczywiscie format psd, a odtwarzacze samochodowe nie powinny czytac mp3. Czytnik kart to bardzo prosty schemat i nie widze zadnego problemu aby laczyc w nim rozne typy kart.
Ok, jak w takim razie płynie strumień danych w USB. Zakładamy, że napięcie mamy stałe.Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Jak PC ma rozpoznać - bez sterowników, co to za dane płyną i do czego, jak zmusic dane z aparatu, żeby popłynęły do PCta?
Po coś ten sterownik jest potrzebny!!!!!!!!!!!!!!
Ja pisałem pracę dyplomowa o sterownikach PLC z podłączeniem do PCta.
Bez sterowników ani rusz!!!!!!!!
USB ma to samo!
[ Dodano: 27 Lipiec 2004 ]
no i masz 2 lasery.Cytat:
jeden do CD, drugi do DVD.
To jaka technologią są one połączone jest nieistotne. Ważne jest że sa 2
Aszu tworzysz mity ...
... A cyfrowki wbudowane w komorki robia sliczne zdjecia :roll: .Cytat:
Pisze o rozwiazaniach "na sile" a nie z rozmyslem od zera przygotowywanych do multitaskingu i multiuzytecznosci (np wlasnie komora z cyfrowka vs Photoshop).
Ale skoro to dla ciebie tylko glupoty to i tak sie nie przekonasz, nawet mimo wielu wyzej przytoczonych przykladow ze czytniki "all in one" psuja zdjecia.
Wracając do głównego wątku, czy udało się rozwiązać problem psucia zdjęć przez czytnik ?
gdy ten watek sie pojawil i go przeczytalem cieszylem sie ze moj czytnik nie robi takich numerów (tez mam hama 9in1). Ostatnio zgrywalem zdjecia z weselicha i podczas pierwszej selekcji :) moim oczom ukazalo sie ppsute zdjecie zdziczalem grrrr. te czytniki chyby wszystkie maja taka wade. Jedyny sposob to zgrac "zepsute" foty przez aparat.