Dziękuję Wam za wszystkie komentarze,są bardzo pomocne w moim samokształceniu foto.
23.
Wersja do druku
Dziękuję Wam za wszystkie komentarze,są bardzo pomocne w moim samokształceniu foto.
23.
całkiem nie zla galeria :)
Generalnie zdjęcia wrzucone po pierwszej serii (którą komentowałem) wydają się lepsze. Ostatnie bardzo mi się podoba - dobrze tu robi ta winieta.
Trzy wiosenne:
24.
25.
26.
Na #25 podoba mi się rozłożenie tego drzewa po powierzchni zdjęcia. Ciekaw jestem jak by to zdjęcie wyglądało przy małej GO, na przykład 2.8. Dokładnie ta sama kompozycja, ale f2.8.
Na 26 oczywiście fascynujące niebo w głębi. Dół wydaje mi się nie pasujący do nieba. Wręcz odciąga od nieba, przeszkadza. Oczywiście samo niebo bez pierwszoplanowego planu też by nie wyszło. Po prostu piękne niebo Cię zaskoczyło w złym miejscu. Sam nie wiem co trzeba robić w takich przypadkach kiedy to znajdujesz fascynujące tło, więc szukasz pasującego obiektu pierwszoplanowego, a takiego niet.
co do 27- temat bardzo oklepany i trzeba sie wykazac nie lada kraetywnoscia zeby zostac zauwazonym jesli chodzi o wszlekiego rodzaju pomosty i mola. wg mnie sie nie przylozyles. jesli juz mialo byc symetrycznie to nalezaloby zrobic tak zeby bylo idealnie symetrycznie. poza tym jedna wielka czarna plama na horyzoncie nie jest zbyt fajna. i przydalby sie dlugi czas.
W 100% się zgadzam. Temat jest już oklepany jak stara kobyła, na DA co drugie zdjęcie to jakiś pomost z rozmytą wodą. Żeby tutaj się wykazać to już nie wiem co trzeba zrobić. Marsjanie powinni po tym pomoście skakać?
Ale ceni się to że autor postanowił mieć swoją własną wersję tego tematu. Zawsze jakaś nauka... :)
27a.
Czy ja wiem?
Od razu widać, że coś ciekawego się dzieje na zdjęciu. :D
A tak pomijając kosmitów, to przydałoby się więcej światła i może szerszy kąt. Tylko wtedy ostrożnie z przerysowaniami.