tak - w gornym rogu bylo by latwiej, ale to badziew - ja jestem PROFI :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
tak - w gornym rogu bylo by latwiej, ale to badziew - ja jestem PROFI :DCytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Witajcie !
Ja polecam DARMOWY "kombajn" do wszystkiego XnView. Działa prawie na WSZYSTKICH systemach operacyjnych. Testowałem pod Solarisem, Linuxami, (tfu) Windowsem...
Potrafi masowo obrabiać, konwertować, dodawać napisy do plików i wiele innych "czarów" :)
Wspaniały program o OGROMNYCH możliwościach !
pazdrawlajem wsjech.
Ale nie jest ;) Zdaje mi sie ze funkcjonalnosc jest odwrotnie proporcjonalna do wersji w przypadku tego programu ..Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Sciagnij 5.8.6 :) Jest tez tam na stronie ..
A nie dało się pokombinować geometrią w -annotate? Ja w ten sposób z reguły potrafię wrzucić obrazek w dowolny róg, odpowiednio justowany itp. - kwestia odpowiedniej kombinacji plusów i minusów w specyfikacji geometry :-)Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
(Pomijam, że mi się takie podpisy wcale nie podobają :? )
Potęga zrób-to-sam :-) Ale klikacze nie zrozumieją :mrgreen:Cytat:
A mi XnView wcale ale to wcale do gustu nie przypadł. On jest taki jakiś ni przypiął ni przyłatał :-) Jak do przeglądania - to gqview jest OK, a jeśli chodzi o obróbkę i tak nic nie pobije shellowo-convertowych kombinacji.Cytat:
Zamieszczone przez sp7uto
potrzebowalbym znac rodzielczosc obrazka w iksach i w igrekach, aby wpasowac podpis w prawy-dolny rog. convert udostepnia rozdzialke obrazka? bo nie widze...Cytat:
Zamieszczone przez muflon
edit:
przez chile myslalem, ze moze obrazek jest torusem: wowczas moznaby bylo dac pozycje -cosX-cosY (liczac od lewego-gornego) i uzyskac chciany przeze mnie efekt.ale nie poszlo :(
Fakt. Myślałem, że jeśli jest "geometry" to interpretacja AxB+C+D jest jakaś standardowo-Xowa, ale niestety nie :-( (spróbuj "xclock -geometry -0-0" żeby zobaczyć co rozumiem przez standardowo-Xową geometry :-) )Cytat:
ja ,,standartowa geometria'' nazwalem roboczo jako torusowa ;) ale o to wlasnie mi chodizlo - tylko, ze coz -niezadzialalo.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
na szczescie perl, ktorego nie znam (a jedynie w Twoim skrypcie go poznaje ;) ) latwo umozliwil mi uruchomienie jheada, wygrepowanie linijki Resolutions i przypisanie nowym zmiennym xres i yres odpowiednich wartosci. reszta to bajka - znowu convert z opcja -draw :)
Mmsza, tak jak napisałem - nie zrozumiesz :-) Ale to ("zrób to sam") naprawdę jest najczęściej szybsze niż szukanie gotowego programu googlami, czy pytanie po grupach "czym zrobić to i owo". Siadasz, przez 5 minut myślisz, zaglądasz w manuale - i masz. I żadnego hardkoru tu nie ma - kilka poleceń, kilkanaście najczęściej używanych opcji plus trochę myślenia jak to skleić do kupy.
no ba tylko wcześniej trzeba się nauczyć perla albo i innego zwierza.. :wink:
i tego się nawet wygooglać nie da :)
akurat jest masa manuali do perla na necie ;) google od razu Ci je dadza :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
ale... ja perla tez nie znam (serio!) i jakos leci....
edit:
ale ja z tych ludzi co muflon, lubie samodzielna manufakture (dopasowane jak u krawca!) tylko wiekszy len - dlatego z jego skryptu mam galerie ;)