to jak sie to nazywa co mam kupic
Wersja do druku
to jak sie to nazywa co mam kupic
Bez jaj, trochę rozeznania, poszukania.
Nie spotkałeś się nigdy z określeniem "Czytnik kart" , nie ciekawiło Cię czym ludzie zgrywają zdjęcia, albo po sklepie jak chodziłeś nie widziałeś czegoś takiego...i takiego ogólnego ogarniania brak.... masakra poprostu.
Wyszła nowa poprawka:
http://chdk.setepontos.com/index.php....0;attach=3594
Cytat:
sorry guys, i just have little time on it, so the progress may be slow,
but i'm still working on it (spot metering, custom WB, etc.)
still don't known how to modify the iso menu - need much more analysis.
update 2009-9-27:
1) release count:
press <MENU> to open main menu, then press<DP>, after beep, release count is in shutter.txt
2) iso:
press <INFO> to open the info display, then press <LEFT> <UP> <DOWN> <RIGHT> to adjust the iso valu
Działa. Można wybrać pośrednie ISO tzn. możliwe są 3200, 2500, 2000, 1600, 1250, 1000, 800, 640, 500, 400, 320, 250, 200, 160, 125, 100. Szkoda, że nie ma 50 :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
sztuczne 50 w 5D daje beznadziejną jakość i mały DR
nic nie straciłeś, poważnie
przed chwilą test robiłem, żeby się jeszcze upewnić, bo dawno tego nie testowałem
różnicę widać nawet na LCD - ostre przejścia tonalne, brak szczegółów w cieniach
pamiętaj, że to jest to sztuczne iso ("programowe") - podobnie jak 160, 250, 320 etc i ono zawsze ma gorszą jakość
160, 250 i 320 działa dokładnie tak samo, jak każde standardowe.
Dla odpowiedniego ISO dobiera się inne wzmocnienie sygnału, dające mniejsze/większe zakłócenia.
ISO50 to natomiast programowa przróbka sygnału już zarejestrowanego przy niedoświetlonym ISO100 (stąd krótszy czas migawki dla ISO50).