Dostępne są nowe spusty migawki do 10D, 20D, 30D, 40D.
Wersja do druku
Dostępne są nowe spusty migawki do 10D, 20D, 30D, 40D.
Witam!
W mojej lustrzance EOS300D mam do wymiany spust i 'szybkę' nad wyświetlaczem (pękło jej się ;) ).
Ze spustem poradziłem sobie rok temu odwracając gumkę wewnątrz przycisku, ale znów nie łapie lekkiego wciśnięcia - działa tylko spust ostateczny...
Czy jest możliwość gdzieś zakupić te elementy ? Nie chcę wysyłać aparatu do serwisu bo często-gęsto go używam.
Pozdrawiam!
szybki raczej nie kupisz nigdzie, ale co do spustu to spróbuj w jakimś sklepie elektronicznym kupić tzw. zestaw naprawczy do pilotów - to zestaw gumek przewodzących w różnych średnicach takich pod przyciski - może coś dopasujesz.. kosztuje grosze a może być pomocne.. jak nie to tylko żytnia..
Obie rzeczy mogę oczywiście mieć, ale dopiero za 3-4 tygodnie. Spusty się właśnie skończyły, zaś "szybek" nie brałem jeszcze.
Witam,
W mojej lampce 430EX połamała się stopka, jest możliwość gdzieś dokupienia takiej stopki? na żytniej wołają ok. 100zł.
pozdrawiam
Stopki do lamp będę miał za około miesiąc.
Witam!
Spust naprawiony... mam nadzieję że podziała kolejny rok ;)
Niestety w środku spustu gumka o której pisałem nie jest przewodząca - jak to gumka... ma jedyne zadanie - nie dopuszczać śmieci i wilgoci do środka.
Spust ma w środku wyprofilowaną blaszkę która realizuje dwie funkcje w zależności od nacisku (ostrzenie, strzał). Miała ona trochę nalotu, który skwapliwie wyczyściłem.
Naprawiacz
Podaj jakieś przykładowe ceny części w jakie można się u Ciebie zaopatrzyć na pewno więcej osób będzie zainteresowanych jak będziesz miał dobrą cenę, i wtedy dowiesz się czego ludzie potrzebują najczęściej.
np:
1) jaka jest cena migawki do 10D,20D,40D, 5D ?
2) Ile kosztuje spust do tych modeli?
4) palnik do 430 ex II , 580 ex II
5) oryginalna plastikowa szybka na LCD główny i pomocniczy.
Ile pobrał byś za wymianę tych części itd.
pozdrawiam
Witam! Mam uszkodzoną na 90% migawkę w Canonie 40d wyświetla err99 Jak wyglądało by to cenowo koszt migawki i naprawy?
Pozdrawiam!