robimy OT Sail0r pewno by nie byl zadowolony, polecam opcje "szukaj" lub zalozenie nowego watku...
Wersja do druku
robimy OT Sail0r pewno by nie byl zadowolony, polecam opcje "szukaj" lub zalozenie nowego watku...
W aparatach zmiennoobiektywowych bardzo duży masz wybór. Od opcji tanich jak: używane ruskie manuale 200,300,500 czy nawet 1000mm (za 100-400zł), poprzez zoomy z AF z przedziału 70-300 (300-2500zł), aż po szkła L-klasy (ok.2000-10000 i drożej) oraz jeszcze wiele innych rozwiązań. Zależy do tego czego potrzebujesz, jakiej jakości i no ile masz kasy. Poszukaj w google.Cytat:
Zamieszczone przez alien
Wracając do tematu ... moim zdaniem warto. Kupiłem stosunkowo niedawno (jakiś miesiąc temu) i jestem bardzo zadowolony. Cena jest atrakcyjna (lepsza nie będzie). Moim skromnym zdaniem lepiej kupić 300D, a zaoszczędzone pieniądze wydać na obiektyw - przynajmniej w przypadku takim jak mój, tzn. pierwsza lustrzanka cyfrowa. Póki co nie brakuje mi funkcji dostępnych w 350D których nie ma w 300D, matrycy większej nie potrzebuję. Wiadomo że apetyt rośnie w miarę jedzenia, body w przyszłości można zmienić, dobre obiektywy zostaną.
Cytat:
Zamieszczone przez thorin
luzik.. mozecie kontynuowac.... ten temat tez mnie troche interesuje ;-)
No dobrze polecacie obiektywy ale jaka on ma krotnosc?Bo mi chodzi o conajmniej 12x???Czy sa takie zblizenia mozliwe w lustrzankach?
SIGMA 18-200mm f/3.5-6.3 DC - krotnosc x11Cytat:
Zamieszczone przez alien
Alien zanim popełnisz błąd, kupując aparat i obiektyw o którego możliwościach i zastosowaniach nie dużo wiesz, poczytaj trochę o tym na sieci :confused:Cytat:
Zamieszczone przez alien
TIPS: Z krotności zoom'a nijak nie dowiesz się, jak duże 'zbliżenia' daje...
A czy ktos z Was mógłby powiedziec ile kosztuje taka sigma i czy przy zdjeciach typu wide jakosc jest lepsza od komapktów za 2000 zł. a dokładniej canona s2??
Alien, jesli chcesz kupic lustrzanke i do tego sigme 18-200 i w zasadzie na tym poprzestac to dla zaoszczedzenia nerwow i rozczarowan lepiej chyba bedzie jak kupisz S2.Cytat:
Zamieszczone przez alien
Sama sigma kosztuje okolo 1500zl
No dobrze ale czy jakosc zdjec bedzie lepsza niz w canonie s2??Taka sigma to na pewno dobry obiektyw ale canon s2 tez chyba ma niezly?Który jest lepszy według was?Kupujac sigme bede mógł robic zdjecia w trybie wide?I czy ich jakosc bedzie lepsza niz w kompaktach za 2000 zł???