W sumie to co radzi większość z Was jest dla mnie i mojej kieszeni korzystniejsze, bo Sigma tańsza od Tamrona:) O filtrze AA wiem ale też zadałam sobie trud przeglądnięcia fotek z KITa i porównania ich z tamronem i Sigmą. Wynik jak dla mnie jest jednoznaczny - jakość jest dużo bardziej zadowalająca z obiektywów Sigmy i Tamrona. Czyli powinnam być zadowolona:)
Niestety w Waszych wypowiedziach brak mi potwierdzenia czy te obiektywy niezależne będą współpracować dobrze z moim 350d. Jak pisałam wiem, że wielu userów ma te szkiełka z 350d i sobie chwali. Natomiast ja po przeczytaniu kilku opinii na temat "kulawej" współpracy obiektywów niezależnych z puszkami Canona zastanawiam się czy mam 100% pewności, że każdy egzemplarz sigmy czy tamrona (mowa o wwymienionych na poczatku modelach) będzie działał dobrze z moja puszką? Czy może zdarzyć się tak, że z jedną puszką działa a z inną nie? Dopytuję, bo znajomy twierdzi, że jego "analogowa" sigma w ogóle nie pracowała z 300D Niestety nie mam możliwości zakupu w realnym sklepie na żywo i nie będę mogła sparwdzić tych rzeczy przy zakupie stąd wole zapytać przed faktem niz potem żałować:(
TOKIN(ka)
PS Już się przyzwyczaiłam, że fotografia to jest męski świat;)