A czy jest coś co działa na zasadzie Phottix Strato? Bo chciałem zamówić na ebayu ale nie widzę juz tego :(
Wersja do druku
A czy jest coś co działa na zasadzie Phottix Strato? Bo chciałem zamówić na ebayu ale nie widzę juz tego :(
Jak to jest w końcu z tym odpalaniem 430 EXII ?
odpala czy nie odpala ?
No właśnie nie wiecie, co się dzieje ze strato? nigdzie nie można kupić! czy ktoś miał jakieś problemy z odpalaniem 550EX? Jak rozumiem phottix'y nie przenoszą sygnału high speed? czyli maksymalny czas to 1/200, prawda?
Potwierdzam że phottix tetra PT-04 II odpala 430 EXII bez problemów. Synchronizują się na 1/250
Czy to normalne ze nadajnik nie w kazdej plaszczyznie dziala z odbiornikiem ? ostatnio mialem problemy zeby z 5 metrow odpalic lampe :/... aparat w poziomie , wyzwalacz z boku i lipa... w domu z 1m jak sprawdzam widze ze tez nie zawsze wyzwala , norma czy poprostu cos mu odbija i reklamowac ?
Odbija, moj nie dziala jak mu cos zaslania a jest daleko (np para mloda lampa za nimi jako kontra zaslonieta lampa i lipa nie wyzwala odleglosc jakies 15metrow moze 20max na otwartej przestrzenii) Moze przelutuj całość albo cos :D
predzej kupie co innego szybciej...
MM-architekci tak jest to możliwe :) Ostatnio w studio miałem taki problem, że przy zdjęciach pionowych raz na 3 razy może wyzwalało :) Przy poziomych zero problemów. Odległość max 6m (studio digital)
Gdy dociskałem wyzwalacz o aparatu wszystko było ok.
Pora zbierać na pockety :P