Cytat:
Zamieszczone przez MarekC
zaznacze tylko ze ta Sigma jest "wolna jak keczup". Jezeli zalezy Ci na tym to polecam Canona 100-300 z szybkim silnikiem USM.Cytat:
Zamieszczone przez krzys121
Wersja do druku
Cytat:
zaznacze tylko ze ta Sigma jest "wolna jak keczup". Jezeli zalezy Ci na tym to polecam Canona 100-300 z szybkim silnikiem USM.Cytat:
Zamieszczone przez krzys121
@MarekC (bo sie podpisales pod zdaniem satriani-ego, wiec go cytuje)
Ty chyba nie potrzebujesz szybkiego AF:) ale i tak bym bral 100-300 USM (sam mam i se chwale), tylko.... po co Ci takie tele? z tego, co napisales (i zacytowalem) nie widac uzasadnienia szukania 300-400mm. he?Cytat:
Zamieszczone przez satriani
Oczywiscie, ze juz z Mwst., znaczy brutto. :-)Cytat:
Nie podpisałem się, bo oprócz panoramek robię sporo dzjęć w ruchu, a tele bo spodobały mi się foty p13ka i chciałbym choć w niewielkim stopniu nauczyć się focić jak on. te ptaszki są piękne :-) Wiele razy zabrakło mi tele, gdy chciałem sfocić kogoś z dalszej odległości. oczywiście wszystko w amatorskim zakresie. jesli chodzi o szybkość AF, to ... pożyczyłem od znajomego S2 IS - wolałbym szybszy. W 500N z kijową Sigmą 28-88 (czy jakoś podobnie) w sumie wystarcza, ale byłoby miło mieć coś szybszegoCytat:
Zamieszczone przez gawryl
no to taki obiektyw jak ma p13ka sprzedaje mmsza za 5000zl. Wal do niego moze jeszcze ma :)Cytat:
a czy tańszym, np. tym 100-300 nie można zrobić podobnych zdjęć, od razu treba wydawać taką furę pieniędzy ???Cytat:
Zamieszczone przez tpop
no to sie niejasno wypowiedziales, gdyz autor tego topiku dosc precyzyjnie okreslil swoje wymagania, a Ty -mowiac ,,też mnie to intersuje'' (#2 post w tym watku) niejako podpisales sie pod tymi zainteresowaniami... trzeba uwazac, bo kupisz cos, czego nie potrzebujesz :)Cytat:
Mozna ale to nie ta jakosc. Do ptakow to minimum 300mm a te obiektywy o ktorych wspomniano czyli 70-300 i 100-300 to przy 300mm juz sa troszke mydlane. Jednak eLka to eLka. No i ten IS. Swietna sprawa.Cytat:
[edit]
Dodam ze te 5000 za canona 100-400 L IS to nie lada okazja.
sorki za niejasność.. też mnie to interesuje, bo też nie wiem na co się zdecydować (spośród tych 2 modeli).Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
No tak, wszyscy mówią o wyraźnie większych szumach 300D a dpreview sądzi inaczej (wykresy na dole strony):Cytat:
Zamieszczone przez tpop
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page19.asp
I nie mam na celu wywołania kolejnej głupiej dyskusji nad przewagą tego czy owego.
Więc jak to jest naprawdę.
Pozdrawiam Jacek