Na Zakynthos moja siostra ma praktyki w hotelu. :D Ogromnie zadowolona. ;)
Wersja do druku
Na Zakynthos moja siostra ma praktyki w hotelu. :D Ogromnie zadowolona. ;)
Wtam. Nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią.Byłem w zeszłym roku prawie dwa tygodnie z żoną w pięknej wiosce Barbati na Korfu .Cicho,spokojnie (dyskoteki dwie wioski dalej).Żadnego pijanego angola nie spotkałem.Fantastyczne widoki na "góry" i zatokę oraz rewelacyjne jedzenie w "swojskich ,obskórnych" knajpkach. Na prawdę polecam jak ktoś chce odpocząć i fotografować.
P.S Wyspa na wypoczynek nie dłuzszy niż tydzień.Potem może się nudzić z braku wiekszej ilości miejsc do zwiedzania.
Ja polecam w tej kolejności:
Meteory,
Korynt,
Ateny;Plaka "podnóże Akropolu", Góra Likawitos "góra wilków", Sunio, "piekny zachód słońca", port w tym jachtową część, port przeładunkowy nocą pełno tankowców
Santorini "Thira" i wyspy przylegające Ios, Naksos itp. ewentualnie troszkę dalej Kreta i Mykonos
Dalsze wymienianie nie ma sensu bo piękne są wszystkie zakątki tylko trzeba troszkę się zatrzymać.
no widzisz ;) kwestia osobistego odbioru jest tutaj najważniejsza...mi zdecydowanie bardziej odpowiadało Korfu które odbieram i zapamiętałem jako spokojną i malowniczą wyspę niż takie na przykład Rodos, do którego nie chce już wracac...ale i na Rodos podobały mi sie dwa miejsca ;)
Jak to ktos kiedys napisał: każda grecka wyspa to inna Grecja :)
Pozdrawiam!
To jak polecamy Grecję kontynentalną to nie może zabraknąć Delf ( mnie bardzo sie podobało ) łącznie ze "św drogą".
No właśnie każda wyspa jest zaje fajna. I ta otwartość tego narodu.
A tak dla przebywających na wakacjach w Grecji. Jak nas się zapytaja skąd jesteśmy to odpowiadamy Polonija a nie Poland bo myślą że jesteśmy z Holandi - Holand. Ciekawe co?
Obowiązkowo Santorini :D
Podpisuje sie pod Santorini!
Polecam tez chyba przez nikogo tu nie wspomniana Delos z oryginalnymi ruinami 40-tysiecznego miasta z II wieku przed Chrystusem.
Santorini. Mala wysepka z "urokiem". Obowiozkowo zachod slona na "Oia". "wycieczka" na wulakniczna czesc, kapiel w gorocych zrodlach (uwaga na bizuterie i ubrania - po kapieli wszustko wyzarte siarka). Nie za dlugo 10dni max (no cghyba ze poleniuchowac). dodatkowo wschod slonca na KAMARI jest OK.