Wiedziałem, że o czymś zapomniałem! Oczywiście 35/2 USM ;)
Chociaż w tym dalmierzu mógłby być jedynie MF...
Wersja do druku
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem! Oczywiście 35/2 USM ;)
Chociaż w tym dalmierzu mógłby być jedynie MF...
to ja bym chcial jeszcze jedno: czytnik RFID i woreczek z czipkami. tak, zeby mozna sobie bylo ponaklejac na filtry czy obiektywy manualne i potem wyciagnac z EXIF-a informacje co na danym zdjeciu bylo zalozone.
a co mi tam... ;)
A ja...ja już mam idealne lustro. Było tańsze, niż podana cena.
Takie prostokątne. W Ikei kupione.
IMHO "wyścig zbrojeń" będzie podążał w kierunku maksymalnego uproszczenia tych elementów, które sprawiają największą trudność w obniżaniu kosztów i automatyzacji produkcji - czyli chyba będą się chcieli pozbyć lustra! Zamiast niego i matówki zamontują wysokiej jakości wyświetlacz. Lustro pozostanie tylko w nazwie jako określenie aparatów dla myślaćych z wymienną optyką...
oby nie, dzwiek klapiacej migawki jest i musi byc, jak zamontuja glosniczek ktory bedzie robił "gzjzmsdfhgs"....
Ja mam od dawna jedno marzenie - mały lekki FF. Denerwuje mnie często noszenie tych wszystkich klamotów. Mały FF z dwoma/trzema stałkami to by było coś. Oczywiście z opcją podpięcia w razie konieczności eLek :D.
Być może marzenie to się prędzej czy później ziści, bo Sony na jesieni planuje wypuszczenie małego FF-a za ok 1000$. Więc jest nadzieja, że i Canon ruszy d... 8).
Mi się najbardziej podoba ten woreczek z czipami :> To by było coś.
A poza tym gps zapisujący się do EXIFa.
I wypasiony super wyraźny LCD.
Live view z pełnym AF, bo czasem nie da się oka do wizjera przystawić.
No i nie pogniewałabym się jednak za FF... :)
Jeśli mowa o lustrze marzeń to dla ambitnych myślę, że jeszcze jeden patent mógłby być ciekawy. Taki Ds ale modularny z możliwością wymiany matrycy. Podejrzewam że niektórzy daliby sporo za taki wynalazek. Pytanie czy Canon pójdzie na coś takiego kiedykolwiek, bo to jednak może spowodować brak chęci kupowania następców.