Jachty wypływają 5tego od 10rano. O 13 jest pokaz na pełnych żaglach i to właśnie wtedy jest tam naprawdę warto być.
Wersja do druku
Jachty wypływają 5tego od 10rano. O 13 jest pokaz na pełnych żaglach i to właśnie wtedy jest tam naprawdę warto być.
szuler, ja nie widze problemu ;)
Czyli wychodzi na to ze warto by sie jednak pokrecic w nocy z 3 na 4tego czyli z piatku na sobote i w niedziele od ok 10 rano.
Hmm... No może być i tak.
Ja w niedzielę wyjeżdżam, ale chyba raczej po południu -- trochę zależna jestem od innych.
Ale tę wersję też się da wdrożyć :)
PS. Ma ktoś z was coś w stylu 10-22? Chętnie bym się przekonała jak to działa w praktyce :>
Ja mam w miarę luźny grafik ;] Trzeba jakoś tak to ułożyć, aby były wszystkie żaglowce... no i chyba pogodę warto sprawdzić, jakieś ciekawe wysokie chmurki przy wschodzącym słońcu mogą dodatkowo zaakcentować fajny, morski klimat :>
Jak widać w stopce mam coś takiego i chętnie się wymienię na Twój 70-200 na kilka fotek :)
tak się teraz zastanawiam, jak będzie wyglądać możliwość wjazdu do centrum Gdyni podczas tej imprezy, ponoć za dnia trzeba mieć jakieś przepustki... gdzie zaczyna się strefa przepustek? Czy także obowiązuje nocą? Jest jakiś wiarygodny parking, na którym można będzie bezstresowo sobie zaparkować?
Pozdr.
kurcze, z szerokim to nie ma problemu, ale to nie będzie szału. dopiero jak na żaglach popłyną to będzie fajnie, i tu zapewne tele sie przyda, no i **** blada...ni mam.
ciekawe jak daleko od brzegu będą płynać, czy 200 styknie, czy moze do 300 cza dojechać będzie by zrobić jeden w kadrze.
Ok, a wiec postaram sie teraz to spiac jakos ;) Ktos przeciez musi, a ja mam zdecydowanie za duzo czasu ;) A wiec tak, ekhem ;)
Data i godziny dzialania:
- noc 03-04.07.2009r. - godz. 1:00 - 3:00/3:30 (yachty/zaglowce), 3:00/3:30 - 4:00 (przygotowania do wschodu slonca) 4:00 - ile kto wytrzyma (wschod)
- 05.07.2009r. - godz. 9:00 - oczekiwania na wyplyniecie wszystkiego w swiat ;)
Miejsce spotkania:
- Mysle ze sa trzy opcje. Albo skwer albo polanka redlowska albo parking na bulwarze ?
Pogoda:
- Narazie z tym ciezko. Jest ponad tydzien - nie ufal bym zadnej dlugoterminowej. Jednak warto pamietac o:
- pokrowcu nieprzemakalnym na plecak/torbe
- jakiejs ochronie na puszke (worek)
- o oslonach przeciwslonecznych zeby deszcz nie siadal na przedniej soczewce ;)
- cieplych ubraniach
- dla glodomorkow jakies kanapki, a dla spiochow cos na pobudzenie ;)
- szmatkach/husteczkach do obiektywow itp w razie gdyby zapadaly
- o statywie, dobrym humorze i ogolnie o sprzecie do robienia zdjec ;)
- Na pewno o czyms jeszcze ale nie pamietam ;)
Ale ogolnie miejmy nadzieje ze nie bedzie padac i bedzie w miare cieplo + ze beda chmurki na wschod :)!
Najwieksze problemy - transport. Kto zmotoryzowany to raczej da rade (w razie czego moge zrobic na szybko jakas prosta w miare dokladna mapke). Kto nie zmotoryzowany - reka do gory i skad do kad transport by sie przydal. Mozliwe ze bede mial 1 albo 4 miejsca wolne w samochodzie i nie bedzie problemu z dowozem na terenie trojmiasta bo i tak pewnie bede sie nudzil i smigal po trojmiescie i tak :) Ale o tym dam jeszcze znac :)
Jak beda pytania, pisac :)
moje auto na razie zdycha, nie wiem czy będzie sens je naprawiać (chyba coś poważnego z , czekam na mechanika który wyda wyrok). Pewnie uda mi się od pożyczyć ich wóz, albo od brata . Jakby był z tym problem to przyszykuję jakiegoś browarka i dam Ci za wczasu znać :)
Ja akurat zooma mam, ciekaw jestem czy udałoby się zarezerwować już teraz jakieś bilety np. na tramwaj wodny, który płynąłby na hel ok godziny 13... Można by całość obfotografować z innej perspektywy (nie wspominając np. o przelocie paralotnią, ale nawet nie wiem gdzie o coś takiego pytać).Cytat:
kurcze, z szerokim to nie ma problemu, ale to nie będzie szału. dopiero jak na popłyną to będzie fajnie, i tu zapewne tele sie przyda, no i **** blada...ni mam.
ciekawe jak daleko od brzegu będą płynać, czy 200 styknie, czy moze do 300 cza dojechać będzie by zrobić jeden w kadrze.
Może któryś z forumowiczów ma własny jacht (albo zna kogoś kto taki posiada) i będzie w stanie zabrać kolegów na krótki rejs podczas parady żaglowców (np. za symboliczny 6opak piwa)?
Pozdrawiam,
W sumie nie znalazlem zadnej informacji o parkingach. Tak jak mowie, na skwerze moze byc ciezko, ale pozostaje bulwar - tu nie powinno byc zadnych problemow, no i polanka redlowska - tu cos moga wykombinowac :> A jak cos to pozostaje parking kina + spacerek lub parking na kamiennej gorze + spacerek ;)
rob - bede pamietal o Tobie :)