Poczekaj z tym chorowaniem, weźmiesz moją na weekend, to może się okaże, ze wcale jej nie chcesz :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez dzi
Wersja do druku
Poczekaj z tym chorowaniem, weźmiesz moją na weekend, to może się okaże, ze wcale jej nie chcesz :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez dzi
kurcze wlasnie o takim zakresie myslałem ....sample bardzo zachecajace ..:-)
mmsza czy wymiana canona 100-400 na sigme 100-300 to zamiana z z czysto ekonomicznego punku widzenia? Czy moze 100-400 Ci nie pasuje?
Nie, nie dojechała do mnie jeszcze, więc ide w niedzielę do stodoły (i tak muszę troche filmów kupić)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Za 400 to nowa czy używana?
Będzie się nagrzewać ;-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Niepowetowana strataCytat:
Zamieszczone przez mmsza
I straciłeś 40mm na krótkim końcu.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
...co do jakości to nie wypowiadam się ale 100-400 naprawdę daje wysokiej jakości foty a z TC zrobiło się ciemniej niż w 100-400...Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
No to siup za dobre fotki! :wink:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
przy TC rowniez?Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
A ja mam pytanko dot statywu do tego szkła. Wszyscy wiedzą że do najlżejszych szkiełek to to nie należy. Więc teraz pytanie czy statyw Velbon sherpa będzie stabilny z takim obciążeniem? Statywu uzywam raczej sporadycznie więc zakup manfrotto raczej nie wchodzi w gre ze względu na cene...
mnie się wydaje że mogą być problemy z utrzymaniem środka ciężkości.nawet duże...
Jak nie bedziesz robił zdjęć w podczas silnego wiatru to wystarczy, tym bardziej, że i tak mocujesz do statywu obiektyw a puszke masz lekką.Cytat:
Zamieszczone przez kartel
Ja przepraszam, dzisiaj wolno myslę, ale przecież nie bedę podpinał tc1.4 bo potrzebuję zakresu na dole, tylko na górze - więc jasność jest taka sama, czyli 5.6. Taka jest idea użycia TC - kupujemy jasniejsze szkło o mniejszym zakresie i w razie potrzeby robimy szkło dluższe o 1 działkę ciemniejsze. Jeśli ktoś uzywa głównie 400mm, to ta Sigma nie jest dla niego i wtedy 400/5.6 lub 100-400)Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Zainwestuj w monopod i spota, ISO800 i pozamiatane :-)Cytat:
Zamieszczone przez mmsza