dzieki :) ot to wlasnie mi chodzilo :) czyli lece kupowac sigme we wrzesniu :P
Wersja do druku
dzieki :) ot to wlasnie mi chodzilo :) czyli lece kupowac sigme we wrzesniu :P
Jest w niej taka funkcja. Ale w manualu. Wyświetla się FP na wyświetlaczu...
Na razie przymierzam się również do zakupu lampy bo póki co inwestowałem w szkła. Rozważałem Metza 54, jednak po dyskusji w sklepie z człowiekiem, który foci zawodowo, że zdecydowanie do Canona poleca 580EX, ze względu na możliwości. Porównywanie specyfikacji technicznych to w rzeczywistości droga do nikąd, ponieważ producenci w różny sposób dokonują pomiarów i definiuja pewne wartości. Optymalnie byłoby wypróbować lampy ale...
Przy okazji słyszałem, że gdzieś w Wa-wie została otwarta wypożyczalnia obiektywów.
Z 70-200 4L będziesz napewno zadowolony a gdy zbierzesz dwa razy tyle to będziesz jeszcze bardziej zadowolony :)Cytat:
Zamieszczone przez Alzail
chyba jednak na stalke sie zdecyduje :) przede wszystkim swiatelko tam jest jasniejsze :D :) i mozna podpiac TC x 2, bo na 70-200 f/2.8 raczej kasy miec nie bede ;/ sorki za OT :)
Wszystko zależy od tego co chcesz focić. Ja mam 4L i jest o.k. to jasne szkło a zoom naprawdę się przydaje chyba, że chcesz fotografować zwierzaki albo jakieś dalekie obiekty wówczas stałka jest o.k. Ja jednak wolę coś bardziej elastycznego.
ok ok, tylko mi chodzi o kase, za cene 580ex mozesz kupic dwie sigme i to akurat w moim przypadku przewaza szale na strone sigmyCytat:
Zamieszczone przez Mac
Spoko, rozumiem Twoje argumenty tylko, że życie nauczyło mnie, że za pół ceny nie dostaje się tego co za pełną kwotę nawet jeśli robi to tzw. firma trzecia.Cytat:
Zamieszczone przez karo82
w cenie sigmy spod znaku canona moge miec 420ex i nie powiesz mi chyba ze dorowna ona sigmie ?? pewnie, ze chcialbym 580ex, tak jakbym chcial 70-200/2,8 itd itp :)
sigma super jest mniej więcej odpowiednikiem 550 do 580 jej daleko ale resztę ma pod sobąCytat:
Zamieszczone przez karo82