Tak czytam i podejrzewam, ze 500 d będzie kosztowało tyle samo co 40d. Więc na Twoim miejscu wszedłbym 40d. Będziesz miał na lata
Wersja do druku
Tak czytam i podejrzewam, ze 500 d będzie kosztowało tyle samo co 40d. Więc na Twoim miejscu wszedłbym 40d. Będziesz miał na lata
Sorry, ale nie zauważyłem aby ktokolwiek zwracał uwagę na tryb manualny. Tzn. do tej pory sobie z tego nie zdawałem sprawy, ale w xxxD (np.500D) nie widzę drugiego koła nastawczego. To ja się pytam jak ustawiają Ci ludzie czas naświetlania i przesłonę jednocześnie? Jeżeli jest jak myślę to trzeba coś tam nacisnąć, aby przejść z 1 w 2. Jak dla mnie nie do zaakceptowania. Dlatego zdecydowanie xxD bym polecał. Przy okazji ... Sam od niedawna jest posiadaczem Canona 50D i czy jest jakaś magiczna możliwość włączenia tu siatki "złotego podziału"? Wiem, że jest w Live View i wiem, że można kupić inną matówkę EF-D , ale ona ma nie taką siatkę jakiej sobie życzę. (Sorry za OT).
W serii xxxD nie ma też wyświetlacza na górnym panelu.. ja się pytam jak ci ludzie sprawdzają parametry i ustawienia..?:roll::-)
Tak, trzeba nacisnąc przycisk "Av", który leży bardzo blisko kciuka.. Wg mnie bardzo ergonomiczne rozwiązanie i choć nie tak, jak drugie kółko, to bardzo szybko mozna sie przyzwyczaić.. Poza tym wiele lustrzanek z niższych półek tez ma tylko po jednym kółku i co wtedy..?Cytat:
Jeżeli jest jak myślę to trzeba coś tam nacisnąć, aby przejść z 1 w 2.
Też tak mówiłem dopóki nie wziąlem jakiegoś body xxxD do reki i się nim nie pobawiłem..:roll:Cytat:
Jak dla mnie nie do zaakceptowania. Dlatego zdecydowanie xxD bym polecał.
Pozdrawiam
Slider muszę przyznać Ci rację. Trochę się pośpieszyłem z osądem:) Powinienem napisać, że lepiej tę kasę (z różnicy) wydać na szkła, ale to wszyscy wiedzą:)
sprostowanie koszt 500D kit ok 3600zł, ale jesli mialbym wybrac to tez wolabym 40d nawet uzywana. C500D może bedzie w tym tygodniu. :)
http://www.multimedia-sklep.pl/Canon...OWOSC-264.html