Nie wiem czy w takiej cenie zakupisz. uzywki chodza od 4-5 tys.
Wersja do druku
kurcze, a kiedyś tyle kosztowała nówka... te ceny szaleją
Co gorsza, coraz ciężej dostać używkę. Na alledrogo jest ich coraz mnniej, nie ma w czym przebierać. O nowych piątkach już raczę nie wspominać... :(
Wychodzi na to że czas na Nikona :mrgreen:
Pzdr
Wiesz juz nie tylko Canon podnosci ceny. Z tego ci widac inni producenci tez się nie ociągają. Z tego co słyszalem Nikon tez podjechał z cenami :) wiec boli wszystkich równo.
Napewno sytuacja ze złoty jest słaby a waluty mocne nie bedzie trwało dlugo i napewno do jakiegos czasu bedzie taka sytuacja. Zastanawia mnie tylko czy wtedy jak poleca waluty to czy producent/sprzedawcy bedą obnizac tak ceny jak chętnie je podnosza.
o ile którykolwiek ze sprzedawców wytrwa bez handlu do tego czasu.
samochody tanieją. czyli przy odpowiednio silnej konkurencji i spadku popytu jednak sie da nieprzerzucać na klienta całego walutowego szaleństwa.
tak na marginesie to trochę szkoda że Sony bardziej nie namieszało w rynku foto. nadal jest tak że C i N dyktują warunki a reszta sie dostosowuje. olek praktycznie wypadł z rynku. Pentax dogorywajac nadal dzielnie trzyma cena z zeszłego roku..
Wielu drobnych sprzedawców może nieźle dostać po tyłku... konsumenci ograniczą wydatki na hobby, a t w połączeniu ze wzrostem cen dosyć mocno uderzy w "drobnicę"
Nowe samochody tanieją, bo producenci obniżają ceny. A jedyną "konkurencją" dla nowych aut są auta używane, które producenci usiłują jak najbardziej potencjalnym nabywcom zohydzić (tak, wiem, że używane też kiedyś były nowe ;) )