stofen nakladki dedyowane trxeba przy zakupie podac nazwe i symbol lampy!
dostalem dzisiaj softboxa jutro go przetestuje na DNIACH MORZA!
Wersja do druku
stofen nakladki dedyowane trxeba przy zakupie podac nazwe i symbol lampy!
dostalem dzisiaj softboxa jutro go przetestuje na DNIACH MORZA!
dła tych, co fundusze wolą na inny cel przeznaczyć, a lubią pomajsterkować :)
http://www.fotoamator.szm.sk/Warszta...modulatoes.htm
bardzo ciekawa stronka!
- ni tylko brac sie do roboty, ciekaw jestem czy na rynku dostepne sa takie ala plastikowe sztywne folie z ktorych wykonne sa rozpraszacze! :?:
Ja kiedyś do swojej 380EX zrobiłem softboxa z czarnego kartonu z okienkiem w które wstawiłem 4 warstwy kalki technicznej. Działą znakomicie, prawie nic nie kosztuje - tylko godzinkę pracy.
Używałem softboxu lumiquest`a razem z blendą... po prostu cud miód :) Tylko jest potrzebna druga osoba do trzymania blendy.
A blende to zrobilem z koca ratunkowego i kawałka krtonu... 30 minut roboty :)
a ja pomyślałem o płycie, jaką montuje się za grzejnikami. Depron (rodzaj styropianu) + folia aluminiowa, lekka konstrukcja, w miarę możliwości sztywna. Kilka płyt jakieś 60x60 cm za chyba 15 PLN. Pzygotowanie = czas dojazdu do sklepu budowlanegoCytat:
Zamieszczone przez Rudi
no pomyslowy Dobromil, tylko zeby jeszcze ten pomysl sie sprawdzil w praktyce!Cytat:
a ja pomyślałem o płycie, jaką montuje się za grzejnikami. Depron (rodzaj styropianu) + folia aluminiowa, lekka konstrukcja, w miarę możliwości sztywna. Kilka płyt jakieś 60x60 cm za chyba 15 PLN. Pzygotowanie = czas dojazdu do sklepu budowlanego
Moze cos takiego widziales? BetterBeamer autorstwa znanego i cenionego fotografa ptaków Arthura Morrisa. Jednak mozna go uzywac tylko przy ogniskowych > 300mm no i glównie do wildlife fotografii, choc rowniez wszedzie tam gdzie chcemy zwiekszyc zasieg i sile blysku.Cytat:
Zamieszczone przez DariuszM
Moose Peterson z nakladka Better Beamer
A jak jest z Cinch Strap?Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ten pasek też przykleja się do lampy czy zaciska wokół lampy a dopiero do niego przykleja się odbłyśniki?
Zaciska sie w okol lampy.Cytat:
Zamieszczone przez Dorn