Ogólnie wsystko działa.....tylko powiedzcie mi w jakis sposób i w jakich sytuacjach wykorzystwac ten Mirror Lock Up?
No 10d toj uz wypas, ale brakowalo mi te 2 koła ;]
pozdr.
Dz.
Wersja do druku
Ogólnie wsystko działa.....tylko powiedzcie mi w jakis sposób i w jakich sytuacjach wykorzystwac ten Mirror Lock Up?
No 10d toj uz wypas, ale brakowalo mi te 2 koła ;]
pozdr.
Dz.
Cytat:
Zamieszczone przez dzuniek
Wibracje przy duzym tele albo duzym makro (takim z pierscieniami posrednimi). Zobacz np. http://www.photo.net/nature/mlu
Pozdrawiam,
Janusz
PS. Google się kłaniają nisko ;-)
Super, dzieki Janusz, powiedz mi jeszcze jesli sie orientujesz jak rozpoznac w skcakowanym sprzecie czy to faktycznie funkcjonuje i jak tego uzywac na aparacie.
Dzieki.
Pozdrawiam
Piotrek
Cytat:
U mnie działa. W menu w Custom Functions (ostatnia "zakładka") wybierasz Mirror Lock Up na Enable. Potem kadrujesz zdjecie, ustawiasz wszystko jak trzeba no i pstrykasz. Lustro sie podnosi i po okolo 1 sekundzie pstryka migawka - czyli zdjecie jest opoznione dosc sporo :-( ale czasem sie przydaje jak obiekty sa statyczne.
Janusz
NIo to tak dziala....tylko w instrukcji do 10D opisuja cos zeby najpierw wcisnac na amxa spust, a potem dopier drugi raz. tyle tylko ze jak wcisne za pierwszym razem to juz robi fote, wiec nie wiem o co im chodzi ;)
Po pierwsze witam wszystkich forumowiczow.
Po drugie jakis typ sprzedaje ten hack na allegro :shock:
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=26315033
Toz to gorsze niz sprzedawanie canomatica jako zaawansowanej lustrzanki.
i w dodatku chce za to majątekCytat:
Zamieszczone przez kekacz
[ Dodano: 4 Czerwiec 2004 ]
jakem laik spytam, co to?Cytat:
Poczelaj na pierwszy debugger,
mi działa, właśnie wgrałem, bez czytnika :lol: i sprawdziłem, idzie w górę lustro a potem strzela migawka, super, będę robił ostrzejsze zdjęcia książyca 8)Cytat:
ciekaw jestem co jeszcze w tym sofcie poprawią, chyba się Canon na ruskich pogniewa :lol:
zrobiłem prze chwilą trzy zdjęcia -2, 0 ,+2 kazde jest i naczej naświetloneCytat:
Zamieszczone przez Paweł
kurcze, potrzebowałem tego kilka dni temu :lol: :lol: :lol:
U mnie działa tak jak jest napisane w instrukcji. Czyli ustawiam Mirror Lockup. Potem wciskam spust. Lustro podnosi się na 30 sekund. Jeśli nie wcisnę drugi raz spustu to po 30 sekundach opadnie samo. Jeśli wcisnę drugi raz to jest robiony pomiar eksp. i robi zdjęcie, a nim lustro odrazu opada.Cytat:
tylko w instrukcji do 10D opisuja cos zeby najpierw wcisnac na maxa spust, a potem dopiero drugi raz. Tyle tylko ze jak wcisne za pierwszym razem to juz robi fote, wiec nie wiem o co im chodzi
Juz nie :-)Cytat:
Zamieszczone przez kekacz
Janusz
Ten z allegro odpisal mi na pytanie o to co sprzedawal:
Cytat:
Treść wiadomości:
Nie wstyd ci sprzedawac cos co jest za darmo? I to za taka cene....
Ciekawe jaka wersja, pewnie starsza? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez ten zdzierca i oszust