A jakbyście porównali szybkosc tej Sigmy ( APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II DG ) do Tamrona 28-70 ???? Wolniejsza, szybsza, czy bardzo dopobna???
Wersja do druku
A jakbyście porównali szybkosc tej Sigmy ( APO 70-300mm F4-5.6 MACRO SUPER II DG ) do Tamrona 28-70 ???? Wolniejsza, szybsza, czy bardzo dopobna???
Wolniejsza ale nieznacznie.
Ja również wszedłem w posiadanie Sigmy 70-300 DG. Z wcześniejszą wersją do czynienia nie miałem, natomiast ta bardzo mnie zaskoczyła (pozytywnie). Zdjęcia @300mm przy f/11 wyglądają tak jak poniżej. Zdjęcie robione gdzieś z odległości ok. 5 metrów (zoom 100%).
imho dość ostre :)
A imho to chyba bez oslony przeciwslonecznej robiles bo jakies slabo kontrastowe sie wydaje? Ostrosc tez dosc przecietna.
Bez. I zdjęcie nie obrabiane niczym.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Dla mnie, dość ostre jak na te klase sprzętu. Pokaż ostrzejszy liść @300mm z tego samego obiektywu, widze, że masz w sygnaturce wersje II.Cytat:
Ostrosc tez dosc przecietna.
Zalozenie oslony przeciwslonecznej ma sie nijak do obrobki komputerowej :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez po_lak
Eh te argumenty "pokaz lepsze" :twisted: .Cytat:
Dla mnie, dość ostre jak na te klase sprzętu. Pokaż ostrzejszy liść @300mm z tego samego obiektywu, widze, że masz w sygnaturce wersje II.
Odpowiem w podobnym stylu: "jak mi sie bedzie chcialo to pokaze" (a gdzies w watku obok pokazywalem zdjecia owadow z tej sigmy, wyostrzane rzedu 50% 0.3 0 : http://canon-board.info/showthread.php?t=4207 )