mxw
Fajnie pokazane :) . Dzięki przyda sie mi i innym pewnie tez.
Pozdr.
Wersja do druku
mxw
Fajnie pokazane :) . Dzięki przyda sie mi i innym pewnie tez.
Pozdr.
hmm czyli ten obiektyw 28-105 to w sumie dobry jest :P a ja sie ciesze bo ja mam 28-105 II USM czyli teoretycznie lepszy i tez mam dylemat czy 350d z kitem czy bez :P
co do szybkostrzelnosci to 10d nie jest wolniejszy (3 klatki/s) tylko ilos fotek w serii jest mniejsza bo 9 niezaleznie od formatu i rozmiaru zdjecia (choc w rawach to chyba wiecej niz potrafi 350D-chyba ze sie myle...)Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Chyba odwrotnie? Cyfrowa lustrzanka to inwestycje zdecydowanie krotkoterminowa i nie "na lata" (W przeciwienstwie do analogowych manuali). Za 4 lata 350D juz bedzie przestarzaly choc oczywiscie dalej bedzie robil zdjecia (Tak jak dzisiaj D30). Predzej zmienisz korpus niz obiektywy stad szkla kupuj przyzwoite a korpusem sie nie przejmuj.Cytat:
Zamieszczone przez freak
Polemizowalbym. AF w 10D jest odrobine wolniejszy. Wyczuwalnie, ale nie nazwalbym tego 'znacznie' . Za to znacznie wolniejszy jest zapis zdjec na karte, oproznianie bufora, review i czas startu.Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Ale wszystkie te cechy sa mniej wazne wg mnie od E-TTL II i nizszych szumow - rzecz gustow i potrzeb.
Sprawdzałem w 300D i obiektywem USM.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
300D zanim wyostrzył, to obiekt mi uciekł, 350D bez problemu. Ale jeżeli w 10D AF jest szybszy to sorki, na nim nie sprawdzałem.
Nie jest szybszy... moze masz walniety egzemplarz? Albo zbyt wysokie wymagania... do lapania w trybie Servo czy szybkich obiektuow to jednak szklo USM jest zdecydowanie lepsze - wiele razy bylo o tym na forum ze w tej klasie cenowej albo Canon 100-300 USM za szybkosc i cisze ostrzenia, albo Sigma ktora jest wolniejsza i glosniejsza.Cytat:
Zamieszczone przez Pio35
Jednak powolnosc AF ma sie niezbyt do jego precyzji - moj ostrzy celnie, ale nie blyskawicznie... wiec nie porownuj do szkiel USM bo to na pewno nieporownywalne.
A analogi nie polecialy na leb na szyje? Przeciez to tanie jak barszcz...
Mysle ze porownanie nowych puszek do starych truposzy analogowych ktore sie kupuje uzywane nie ma sensu.
Pozatym nawet biorac pod uwage nowe pozostaje motyw tego iles dokladal do tego aparatu polproduktow... Zelatyna i caly proces z tym zwiazany tez kosztuje sporo extra... W cyfraku focisz... Tam focisz jak masz co wlozyc do aparatu. Jak ktos byl aktywniejszy to stracil pewnie na analogu wiecej jak na malo uzywanym cyfraku.
wracajac z offtopica tak kwieciscie rozwijanego z udzialem moderatora-> mam kit`a i 50 mm. I jakos tak sie sklada ze z miesiaca na miesiac coraz zadziej zakldam kita. I nawet nie o ostrosc chodzi, bo nie interesuje mnie analiza 100% cropow, ale o kontrole nad GO i swiatlo...fakt ze szerokiego troche brakuje czasami, ale kupie kiedys tmrona - bede mial pseudo-szerokie :D
W kicie szeroki kąt to żadna rewelacjaCytat:
Zamieszczone przez Czacha