ale przeczytales uwaznie co napisalem?Cytat:
Zamieszczone przez snow
to czytaj jeszcze raz :mrgreen:
bebop: Mam i Ya 645 :D
Wersja do druku
ale przeczytales uwaznie co napisalem?Cytat:
Zamieszczone przez snow
to czytaj jeszcze raz :mrgreen:
bebop: Mam i Ya 645 :D
i w zasadzie stwierdzic mozna jasno, co tez uczynilismy juz w innym watku, iz sa dwie grupy osob ktore miluja sie w fotografii - hobbysci (onanisci) sprzetowi.. oraz cala reszta, ktorzy robia zdjecia ;)
Czacha - a 3-ke odstawiłeś ?
nie nie.. 3ke posiadam nadal. nie zamierzam uzywac sredniego formatu do reporterki ;) mam tez dalmierza oraz dwie manulane lustrzanki na M42.. no i kompakt cyfrowy Nikona do robienia zdjec na imprezach ;)
A wygoda? Ja fotografię traktuje właśnie jako hobby! Może jestem profanem ale na moje potrzeby "plastyczność i tonalność" zdjęć z mojej cyfry mnie satysfakcjonuje.
A w analogu nie chciało mi się pstrykać jakiegoś eksperymenciku lub innego głupstwa, bo potem do labu trzeba dygnąć... itd
Nie polemizuję z ortodoksami lub osobami dla których to hobby to jest wszystko - mało tego podziwam i zazdroszczę. Ja mam wiele innych zainteresowań między które muszę dzielić swój wolny czas... a jest jeszcze rodzina, ksiażkę by człowiek poczytał :) itd.
W moim życiu nie ma miejsca na fotografię analogową a zdjęcia robić bardzo lubię ..... :)
Dobra dobra, co ty posty zmieniasz Czacha :mrgreen:
Jednak nadal podtrzymuje zdanie że uprawianie jakiegos hobby musi odrazu wiązać z ładowaniem w największe koszty. Bo co to za przyjemność jak idziesz z aparatem za powiedzmy 20000 zł i tylko uważasz żeby cie nie okradli :mrgreen:. Kupowanie sprzętu to nie hobby (no chyba ze dla kogos to takie hobby że sobie powydaje kase na najdroższe aparaty :wink: ), a pisanie że HP można robić zdjęcia to można, ale to nie forum HP :razz:
Ależ ja doświadczyłem :) I to w czasach gdzie wywoływacz i utrwalacz to sie załatwiało a nie kupowało, a był tak g....ny, ze nie raz chciało sie pojechać do tej Bydgoszczy i ich tam wszystkich poustawiać ;)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
hehe - jest na 2-giej stronie :)Cytat:
Zamieszczone przez froolk
Już zauważyłem he, he :)
froolk: z wyrobami z Bydgoszczy to się nic nie zmieniło.
:P